5 gezellige vakantiebestemmingen Santorini

3 september 2018 Bas Wanrooij

5 gezellige vakantiebestemmingen SantoriniSantorini is dan misschien niet het grootste Griekse eiland, maar er zijn wel degelijk vijf gezellige vakantiebestemmingen te vinden. Het zijn niet altijd badplaatsen, maar ook dorpen langs de caldera van Thira, zoals het vulkaaneiland ook wel genoemd wordt.

Je vliegt vanuit Nederland en België rechtstreeks op de luchthaven van Santorini. Vliegduur is zo’n drie uur en een kwartier. We hebben vijf gezellige vakantiebestemmingen op Santorini voor je op een rijtje gezet.

1. Kamari – is een badplaats aan de oostkust van het eiland. Kamari is tevens de drukste strandbestemming van het Cycladen-eiland en heeft een lang donkerkleurig zandstrand. Langs het strand loopt de boulevard met gezellige terrasjes, winkeltjes en tavernes. Vanaf het Agios Pagratios kapelletje heb je een prachtig uitzicht over de baai en de vakantiebestemming.

2. Oia – is de meest betoverende plaats op Santorini en tevens gezellig. In Oia moet je zijn voor de mooiste zonsondergang van het eiland en als fotograaf kun je hier helemaal los gaan. Langs de kraterrand kun je door smalle steegjes langzaam naar beneden afdwalen. De woningen zijn wit gekalkt of in trendy pasteltinten. De koepels van de kerken zijn geverfd in Grieks blauw.

3. Imerovigli – is een wat kleiner dorp met zeer fraaie accommodaties aan de vulkaanrand. Net als in Oia is in Imerovigli de zonsondergang fraai en een wandeling langs de caldera is een tip. Het kleine centrum is gezellig met restaurants, tavernes en bars. In Imerovigli is ook één van de beste restaurants van Griekenland (The Athenian House) gevestigd.

4. Perissa – is na Kamari de drukste strandvakantiebestemming van Santorini. Het zand van Perissa is donkerkleurig en vulkanisch. Langs het strand gezellig beach bars met terrassen aan zee. Het strand is grotendeels georganiseerd en het centrum heeft een gezellig dorpsplein. Bezienswaardig in Perissa is de Timis Stavrou kerk en tevens de grootste kerk van het eiland.

5. Fira – is de hoofdstad van Santorini en ligt hoog tegen de kraterwand. Met de kabelbaan kun je van en naar de oude haven in Fira. De hoofdstraat is gezellig en ook de straatjes die parallel lopen aan deze wandelpromenade. Vanuit Fira kun je een mooi wandeling maken langs de kraterwand naar het naburige dorpje Firostefani.