Meer naar Griekenland in 2016

22 december 2016 Bas Wanrooij
Meer naar Griekenland in 2016

Meer naar Griekenland in 2016 – Mykonos

In de eerste elf maanden van 2016 zijn er meer toeristen vanuit Nederland naar Griekenland gevlogen. Een toename van 25.074 ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, wat dit jaar het totaal aantal brengt op 666.856 (bron: INSETE). Het totaal aantal vakantiegangers, wat vanuit Nederland nar Griekenland is afgereisd, zal nog iets toenemen door de maand december. In de laatste maand van het jaar wordt er vanuit Nederland alleen nog rechtstreeks gevolgen op de luchthavens van de Griekse steden Athene en Thessaloniki.

Mykonos, Volos en Lefkas meer Nederlanders

De vliegvelden van Mykonos (+36%), Volos (+31%) en Preveza (+30%) noteerden de grootste stijgingen in percentages. Preveza airport (Aktion) wordt aangevlogen voor zowel de vakantiebestemming Parga als Lefkas. Volos airport is interessant voor vakanties naar de streek Pilion. Ook de luchthavens van Santorini (+27%), Zakynthos (+26%) en Thessaloniki (+26%) verwelkomde dit jaar tot nu toe meer toeristen vanaf de Nederlandse vliegvelden.

Chios, Lesbos en Thassos minder in trek

Ondanks de toename van het totaal aantal toeristen vanuit Nederland, zijn er ook Griekse bestemmingen die een daling laten zien. Het eiland Chios (-68%), Lesbos (-54%) en Thassos (-29%) waren dit jaar minder in trek voor vakanties vanuit Nederland. Ook Samos (-25%) en Kos (-12%) kregen minder bezoek vanuit Nederland dit jaar.