We love Greece!

29 december 2016 Bas Wanrooij
we-love-greece-griekenlandnet15jaar-300

We love Greece! – Griekenland.net 15 jaar

In 15 jaar hebben we heel wat gezien in Griekenland. Eén ding blijft altijd hetzelfde en dat is dat het land nooit verveelt. Elk Grieks eiland, elke Griekse streek of zelfs elke Griekse stad heeft zijn eigen charme, cultuur en gastronomie. Gastvrij dat zijn de Grieken overal en lokaal valt er altijd wel iets nieuws te ontdekken. We laten ons graag verrassen.

Jaarlijks gaan zo’n 600.000 Nederlanders met het vliegtuig op vakantie naar Griekenland. Lezers van Condé Nast Traveler Magazine kozen Griekenland in 2016 als beste vakantieland en de Griekse eilanden als op één na beste eilandengroep ter wereld. Op TripAdvisor kreeg Santorini awards als het op één na mooiste eiland ter wereld en als het mooiste eiland van Europa. En zo zijn er dit jaar nog een hele stapel andere awards gewonnen door het Zuid-Europese vakantieland. Griekenland mag daar trots op zijn.

Griekenland heeft prachtige stranden en dit jaar 430 Blue Flag beaches. De bekende fraaie stranden als Shipwreck beach op Zakynthos, Balos op Kreta, Myrtos op Kefalonia, Porto Katsiki op Lefkas en Elafonisi op Kreta krijgen terechte aandacht. Er zijn echter nog genoeg (relatief) onbekende prachtstranden te vinden. Droom maar even weg bij onze top 10 met de mooiste stranden van Griekenland.

Naast het zien moet je Griekenland natuurlijk ook proeven. De Griekse keuken is divers en op je vakantiebestemming is altijd wel een taverne, kafénion of tsipouradika te vinden. Als ‘yiayia’, het Griekse woord voor oma, nog in de keuken staat is het smullen geblazen. Niet alleen een handige app op je smartphone of tablet kan je leiden naar een gastronomisch hoogtepunt, maar volg vooral ook je gevoel. Ga eens eten bij een restaurant waar de lokale bevolking aan tafel zit en de menukaart in het Grieks is. En proef die “mezzedes”, Griekse tapas, tijdens je vakantie. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen en delen onze ervaringen graag met jullie. We houden van het land, de mensen, de cultuur, de stranden, de keuken…….Griekenland is KALA.