Eliza was here naar Ithaka

15 december 2016 Bas Wanrooij
Eliza was here naar Ithaka (Ithaki)

Eliza was here naar Ithaka – Pilikas Villas

Reisorganisatie Eliza was here heeft voor 2017 een nieuwe Griekse bestemming toegevoegd aan haar programma. Het Ionische eiland Ithaki, ook wel Ithaka genoemd, ligt dichtbij Kefalonia langs de westkust van Griekenland. Een groene parel, waar je mooie wandelingen kunt maken en kunt genieten op de terrasjes van de dorpen Kioni en Frikes en voor meer vertier kun je terecht in hoofdstad Vathy.

Vathy heeft een gezellig centrum met talloze terrasjes van tavernes en ouzeri. Lekker slenterend over de boulevard kijk je uit over de komvormige baai met talloze zeilboten. Tegen de hellingen liggen ook verschillende accommodaties. Vanaf je terras of balkon heb je een prachtig uitzicht over Vathy, de baai en de groene bergen.

Ithaka combineren met Kefalonia

Je vliegt vanaf Amsterdam naar Kefalonia en reist door met de veerboot naar Ithaka. Bij je accommodatie staat vervolgens de huurauto voor je klaar om zelf het eiland te ontdekken tijdens je vakantie. Ithaka kun je los boeken als vakantie bij Eliza was here, maar ook in combinatie met het eiland Kefalonia. Ithaki is een klein eiland en nog niet ontdekt door het massatoerisme. Pilikas Villas zijn kleurrijke accommodaties en gebouwd van natuurlijke materialen, het Perantzada boutique hotel ligt in Vathy en Villa Megas Sxinos ligt afgelegen tussen de olijf- en citroenbomen..