Meer toeristen in april naar Griekenland

25 mei 2017 Bas Wanrooij
Meer toeristen in april naar Griekenland

Meer naar Griekenland op vakantie in april 2017

Bijna één miljoen toeristen kwamen dit jaar in april aan de Griekse luchthavens. Dat is een stijging van 25% ten opzichte van vorig jaar in deze periode (Bron: SETE Intelligence). Athene, Heraklion en Thessaloniki waren deze maand de drie drukste vliegvelden in Griekenland. Het vakantieland is in trek, maar ook Orthodox Pasen viel dit jaar vroeg op 16 april en veel airlines vlogen dit jaar al vanaf begin april naar verschillende Griekse bestemmingen. Athene en Thessaloniki worden overigens het hele jaar door aangevlogen.

Kavala en Mykonos grootste stijgers

De luchthavens van Kavala (Thassos) en Mykonos lieten de grootste groeicijfers zien in april uitgedrukt in percentages. In aantallen groeiden de bestemmingen Athene, Thessaloniki, Heraklion (Kreta) en Rhodos het meeste in april 2017. Araxos airport, bij de stad Patras op de Peloponnesos, en de luchthaven van het eiland Lesbos kregen minder toeristen op bezoek in de eerste maand van het zomerseizoen. Kos en Samos laten ten opzichte van vorig jaar in deze maand weer een stijgende lijn zien in het aantal vakantiegangers.

Griekenland in trek voor vakanties in 2017

Al sinds de zomervakantie van 2016 worden er meer vakanties naar Griekenland geboekt in Nederland en de rest van Europa. In het eerste opzicht lijken de grote (all-in) hotels het meeste te profiteren van deze groeicijfers. Na recente bezoeken op Corfu, Paros, Santorini en Kreta is het erg druk op de vliegvelden, maar zie je op de boulevards van de Griekse vakantiebestemmingen deze hordes toeristen nog niet direct terug. Laten we hopen dat dit vanaf mei veranderd en men juist geniet van de dorpjes, tavernes, winkeltjes, bars en marktjes buiten de grote hotels. Er is namelijk  zoveel te zien, doen en proeven.