Mykonos heeft de meeste mooie stranden

2 juni 2017 Bas Wanrooij
Mykonos heeft mooie stranden als Agios Sostis beach

Mykonos heeft de meeste mooie stranden – Ag. Sostis

Het Griekse eiland Mykonos heeft de meeste mooie stranden van Griekenland. Geen enkel ander Grieks eiland heeft zoveel mooie zandstranden op een oppervlakte van 86 km2. Er is niet één favoriet strand, maar er zijn er veel meer en voor iedere strandliefhebber heeft Mykonos wel wat wils.

Ornos beach, Platys Gialos beach en Psarou beach zijn voorbeelden van georganiseerde stranden aan de zuidkust van het Cycladen-eiland en Agios Sostis beach in het noorden is een prachtig groot zandstrand zonder ligbedden en parasols. De afstand tussen verschillende baaien en stranden is soms maar een paar honderd meter.

Mykonos voor een strandvakantie

Ben je op zoek naar een zon, zee en strandbestemming met daarbij de nodige luxe? Dan is Mykonos je vakantiebestemming. Mooie accommodaties liggen dichtbij de zee en aan de stranden langs de zuidkust zorgen DJ’s in beach bars en clubs voor wat extra sfeer. Mykonos wordt ook wel het Ibiza van Griekenland genoemd en in de zomermaanden draaien internationale top DJ’s hier tot in de vroege uurtjes in nachtclub Cavo Paradiso.

In het oosten van Mykonos zijn Kalafati en Lia beach tips om heen te gaan. Agios Sostis beach in het noorden is een plaatje en nog ongerept. Voor de lunch is Kikis taverne hier een tip. Authentiek, traditioneel en de taverne heeft (nog) geen elektriciteit. Reserveren heeft dus geen zin en na zonsondergang is de taverne gesloten. Onze strandtip is het schitterende Paraga beach.

Mykonos-stad is ontdekken en genieten

Mykonos stad de Paraportiani kerk

Mykonos stad – Paraportiani kerk

Mykonos-stad is één van de leukste steden van Griekenland. Een wirwar van smalle steegjes met trendy boutique shops, bars, restaurants en winkeltjes. Zeker dat je hier een keertje verdwaald tijdens je vakantie en bij elke wandeling door het oude centrum ontdek je weer wat leuks en wat nieuws.

Het fotogenieke Alefkandra met Little Venice en de bekende windmolens zijn trekpleisters voor toeristen, maar vergeet zeker geen bezoekje te brengen aan de “witte” Paraportiani kerk