Nieuw record voor Athene

7 januari 2016 Bas Wanrooij
Nieuw record voor Grieks hoofdstad Athene

Nieuw record voor Athene – 18,1 miljoen passagiers

De internationale luchthaven van Athene heeft in 2015 een recordaantal passagiers mogen verwelkomen. In totaal reisden er, volgens de eerste officiële totaalcijfers van 2015, 18,1 miljoen mensen naar en via het grootste vliegveld van Griekenland.

Een toename van 2,9 miljoen reizigers (+19%) ten opzichte van 2014 en goed voor een nieuw record. Het oude record, uit het jaar 2007, stond op 16,5 miljoen passagiers voor de Griekse hoofdstad.

65% internationale reizigers

Het totaal aantal internationale reizigers, die aankwamen op Athene Airport, steeg vorig jaar met 17,4% tot 11,7 miljoen. Dat betekent dat 65% van alle passagiers vanuit het buitenland is aangekomen. Ook het aantal Grieken die naar of via Athene reisden steeg in 2015. Met een toename van 22,1% kwam het totaal aantal binnenlandse reizigers op 6,4 miljoen uit.

Meer goedkope vluchten en vliegroutes in 2015

Vorig jaar zijn er negen nieuwe luchtvaartmaatschappijen gaan vliegen op Athene met tien nieuwe vliegroutes als gevolg. Vanuit Nederland wordt er rechtstreeks gevlogen vanaf Schiphol Amsterdam, maar ook Eindhoven Airport. In België is dat vanaf de luchthavens Brussel Zaventem en Brussel Charleroi.  Het aantal vliegroutes van “low cost airlines” steeg vorig jaar met 29%.

Vanaf het begin van het jaar werden al groeicijfers gerealiseerd. Voor volgend jaar verwacht men wederom een nieuw record in Athene. Nieuwe internationale vliegroutes zullen worden toegevoegd en ook nationaal zal frequenter worden gevlogen op de Grekse eilanden.