Op maat reizen naar Griekenland

30 maart 2018 Bas Wanrooij

Op maar reizen naar GriekenlandGriekenland is een vakantieland dat zich prima leent voor een reis op maat. Een vakantie door jezelf of met een specialist samengesteld op basis van jouw eisen en wensen.

Niet alleen een rondreis is mogelijk, maar ook bijvoorbeeld een weekje zeilen in combinatie met een verblijf op een Grieks eiland of eilandhoppen gecombineerd met een stedentrip naar Athene. Het land heeft de meeste (nationale en internationale) luchthavens van Europa en vrijwel elk bewoond eiland is bereikbaar met een veerdienst. Over het vasteland van Griekenland is een autorondreis een mogelijkheid, zeker met de (nieuwe) snelwegen.

Golfen in Costa Navarino

Niet alleen kun je bestemmingen combineren tijdens op maat reizen naar Griekenland. Je kunt ook thema’s met elkaar matchen, zoals een sportief weekje golfen in Costa Navarino met een autorondreis langs culturele bezienswaardigheden over de Peloponnesos. Of wat dacht je van een weekend in het betoverende Monemvasia in de streek Lakonia met een dagje naar Simos beach op het eilandje Elafonisos, wat wij eigenlijk het mooiste strand van Griekenland vinden.

Combineer de Ionische eilanden met Epirus

De Ionische eilanden Corfu, Paxos, Lefkas, Kefalonia, Ithaki en Zakynthos kun je prima combineren met een reis door de streek Epirus op het vasteland van Griekenland. Vul een zon, zee en strandvakantie aan met cultuur, natuur en gastronomie. Of combineer een week op zee met een motorboot of jacht met een verblijf van een week in een Griekse villa. Er zijn zoveel mogelijkheden en met een huurauto en de vele verbindingen en diensten van veerboten, kun je veel verschillende bestemmingen bezoeken tijdens je reis. Bij Polyplan stellen ze reizen voor je samen op basis van je behoeftes.