Griekenland in top 10 veiligste landen om te reizen

8 januari 2020 Bas Wanrooij

Griekenland in top 10 veiligste landen om te reizenGriekenland is één van de tien veiligste landen ter wereld om naartoe te reizen in 2020. Berkshire Hathaway Travel Protection publiceert jaarlijks begin januari hun top 10 van veiligste landen om naartoe te reizen dat jaar. Griekenland staat dit jaar op de negende plaats en Nederland is zelfs op de vijfde plaats terug te vinden. Vorig jaar stond Griekenland net in de top twintig.

Griekenland warm en welkom

Griekenland wordt gezien als een mooi vakantieland. De Grieken zijn een warm volk en toeristen voelen zich welkom op het Griekse vasteland, in de grote steden en op de Griekse eilanden. Met name de millenniumgeneratie (millennials) vinden Griekenland een veilig vakantieland. Deze generatie Y houdt van de romantische Griekse eilanden en het aangename Mediterrane klimaat.

Reizigers die hebben deelgenomen aan het onderzoek beschouwen vakanties in een resort en georganiseerde reizen en excursies als veiligste vakantievormen. Een kwart van de respondenten met kinderen kiest voor vakantie in een ander land, doordat ze reizen met kinderen.

Australië en Zweden veiligste vakantielanden in 2020

Australië en Zweden staan in 2020 op de eerste en tweede plaats van veiligste vakantielanden ter wereld. Nieuw Zeeland en Italië sluiten de top vijf dit jaar voor Nederland af. Ervaringen van reizigers worden gecombineerd met o.a. de Global Peace Index, de US Global Safety Index en de Global Finance Index. Op basis van deze gegevens wordt de top 10 veiligste landen om te reizen samengesteld.

Griekenland in top 10 veiligste landen om te reizen

Bas Wanrooij

Griekenland in top 10 veiligste landen om te reizen