Kreta bij vijf beste bestemmingen ter wereld

25 maart 2018 Bas Wanrooij

Kreta bij beste bestemmingen ter wereld in 2018Volgens bezoekers van Tripadvisor behoort het Griekse eiland Kreta tot de vijf beste bestemmingen ter wereld. Bij de jaarlijkse Traveller’s Choice Awards is Kreta de enige Griekse notering in de top 25 van beste bestemmingen wereldwijd in 2018. Parijs, Londen en Rome vormen de top drie van het gerenommeerde lijstje, samengesteld door de bezoekers van de reiswebsite, dit jaar.

Elafonisi beach en het archeologisch museum in Heraklion worden getipt om zeker te gaan bezoeken tijdens je vakantie op Kreta.

Kreta kan altijd

Kreta wordt meer en meer gezien als een bestemming in Griekenland die je het hele jaar door kunt bezoeken. Ook in de wintermaanden zijn grote steden als Chania, Heraklion en Rethymnon levendig en zijn de musea gewoon geopend. In het zuiden van het eiland kun je overwinteren op Mirtos en met de veerboot kun je via verschillende Cycladen-eilanden naar Pireaus varen.

De toeristische plaatsen in de gemeente Chersonissos, zoals Hersonissos, Malia, Koutouloufari en Gouves worden het meest bezocht in de zomermaanden. Het gebied bij Chania en Rethymnon is ook in trek bij toeristen.

Kreta, Santorini en Rhodos-stad in top 25 bestemmingen Europa

In de top 25 van beste vakantiebestemmingen binnen Europa zijn drie Griekse noteringen terug te vinden. Niet alleen Kreta (4), maar ook Santorini (10) en Rhodos-stad (13) worden geroemd door de bezoekers van Tripadvisor in 2018. Ook in het lijstje van Europa zijn Parijs, Londen en Rome gekozen tot de beste drie dit jaar.