Nieuwe vliegroutes naar Griekenland in 2019

8 januari 2019 Bas Wanrooij

Nieuwe vliegroutes naar Griekenland in 2019Griekenland heeft de meeste internationale luchthavens van Europa. Voorheen waren verschillende vliegvelden op de Griekse eilanden en het vasteland een militaire basis, maar sinds de jaren 80 zijn geleidelijk meer en meer vliegvelden ingezet voor het toerisme. In 2019 worden er door Transavia weer nieuwe vliegroutes naar Griekenland toegevoegd aan haar vliegschema. Per april kun je vanaf Rotterdam rechtstreeks naar Kos en Corfu vliegen en vanaf Eindhoven naar Zakynthos.

Meer van lokale luchthavens naar Griekenland

In 2019 zal er vooral meer worden gevlogen van lokale luchthavens naar Griekenland. Niet alleen Transavia, maar ook TUI en Corendon zoeken alternatieven voor het drukke Schiphol. Vanaf Rotterdam vliegt Transavia op Heraklion, Kos en Corfu. TUI vliegt vanaf Rotterdam naar Zakynthos en Kos vanaf april.

Wil je naar de Peloponnesos in 2019? Vanaf Schiphol wordt zowel in het voor- als hoogseizoen twee keer per week (maandag en zaterdag) gevlogen op de hoofdstad Kalamata. Van hieruit kun je een mooie autorondreis maken over het schiereiland. Of genieten van luxe en golfen in Costa Navarino.

Santorini en Mykonos in trek

De twee internationale luchthavens van de Cycladen-archipel Mykonos en Santorini groeien maar door. Vanaf Schiphol wordt er door Transavia vier keer per week naar Santorini gevlogen en drie keer per week naar Mykonos. Ideaal om te gaan eilandhoppen en heen te vliegen op Mykonos en terug vanaf Santorini terug naar Nederland. Combineer deze bestemmingen met Naxos, Paros of Ios en zo ontdek je meerdere Griekse eilanden tijdens één reis.