Met de specialist op vakantie naar Griekenland

14 april 2013 Bas Wanrooij

We gaan dit jaar de Griekenland specialist op vakantie naar Griekenland. Uit onderzoek van Griekenland.net onder ruim 1200 bezoekers blijkt dat ruim 26% kiest voor Ross Holidays als reisorganisatie. Het grote aanbod en kleinschalige accommodaties niet in het massatoerisme spreekt Griekenlandliefhebbers erg aan. Sunweb, met 15% van de stemmen, is op plaats twee geëindigd en Arke is met 11% de nummer drie touroperator voor Griekenland. Opvallend is het hoge percentage, 15%, dat zelf een vlucht en accommodatie regelt in plaats van een pakketreis.

Griekenland weer in trek voor vakantie

Griekenland is dit jaar weer meer in trek als vakantiebestemming en dat blijkt uit de toename van het aantal boekingen voor vakanties in mei en juni. All inclusive is in tijden van economische crisis interessant. Je weet precies wat je vakantiebudget is, maar in Griekenland is het juist zo leuk om zelf de dorpjes en Griekse tavernes te ontdekken. In contact komen met de lokale bevolking en genieten van traditionele lokale Griekse gerechten.

Kleinere Griekse eilanden met de Griekenland specialist

De kleinere en nog onbekende Griekse eilanden zijn populair. Santorini en Kefalonia zijn in opkomst en niet voor niets. Beide eilanden zijn uniek en fraaie vakantiebestemmingen om te genieten van Griekenland. Het laat nog maar eens de veelzijdigheid van het Zuid Europese land zien. Santorini is vulkanisch en compleet anders dan het groene Kefalonia.