Vakantie Griekenland vroeger geboekt

3 januari 2019 Bas Wanrooij

Vakantie Griekenland vroeger geboektWe boeken onze vakantie naar Griekenland steeds vroeger blijkt uit onderzoek van Griekenland.net. 959 bezoekers van het Griekenlandplatform brachten hun stem uit de afgelopen maanden. Ruim 19% van de respondenten boekt in september of oktober al zijn vakantie naar Griekenland en dat is een stuk eerder dan vorig jaar. Ook de maanden, mei, juni en januari scoren traditioneel goed om een vakantie naar Griekenland te regelen. 

Kerstvakantie start nieuw zomerseizoen

In de reisbranche wordt wel gesproken over ‘derde kerstdag’. Tijdens de kerstdagen met familie en vrienden worden ook vaak de vakantieplannen besproken. Families met kinderen willen zekerheid en zijn gekoppeld aan de drukke schoolvakanties. Vanaf 27 december gaan de bezoekersaantallen omhoog en wordt er meer geboekt. In de tweede week van januari vindt jaarlijks het grootste reisevenement plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. “De Vakantiebeurs” trekt meer dan 100.000 reislustige Nederlanders en ook Griekenland.net neemt voor het vierde jaar op rij deel.

September en oktober favoriete maand om vakantie te boeken

Of het nu komt door het betere economische klimaat, de positieve nieuwsberichten uit Griekenland of gewoon de behoefte om naar Griekenland te gaan: Griekenland is populairder dan ooit als vakantiebestemming. September en oktober zijn de maanden, waarin we voor 2019 het liefst onze vakantie uitzoeken en boeken. Dat betekent meer ‘vroegboekers’ dit jaar. Ook zal het aantal last minute boekingen dit jaar weer hoog zijn. Uit de poll van Griekenland.net blijkt dat 16% mei en 14% juni kiest om zijn vakantie te boeken. In januari heb je nog volop keuze in appartementen, badplaatsen en hotels en ruim 13% van de deelnemers kiest deze maand als favoriet om de vakantie vast te leggen.

Transparante markt meer zelf regelen

De transparante markt zorgt ervoor dat mensen meer en meer zelf hun pakketreis samenstellen en boeken. Een vliegticket boeken is niet meer zo moeilijk en er is niet maar één maatschappij die vliegt naar een vakantiebestemming. Het aanbod van appartementen, hotels en villa’s in Griekenland is groot en bovendien kun je een verblijf in het noorden en zuiden van een Grieks eiland combineren. Niet meer in een touringcar eerst langs vijf tot tien andere hotels, voor je in je eigen accommodatie aankomt. Gewoon een huurauto laten klaarzetten op de Griekse luchthaven en zelf naar je vakantieplek rijden.