Recordaantal Nederlanders naar Zakynthos op vakantie

4 oktober 2020 Bas Wanrooij

Recordaantal Nederlanders naar Zakynthos op vakantieIn 2019 gingen een record aantal Nederlanders naar Zakynthos op vakantie. In totaal reisden vorig jaar 86.153 vakantiegangers (bron: INSETE Intelligence) naar het eiland langs de westkust van Griekenland. Een flinke stijging ten opzichte van het jaar ervoor en hiermee nestelt Zakynthos zich in de top vier van Griekse bestemmingen voor Nederlanders. Het mag zich onder Nederlanders dan ook het populairste Ionische eiland noemen.

Naar Zakynthos vanaf drie luchthavens in 2021

In 2021 wordt er vanaf drie luchthavens in Nederland op het Griekse eiland Zakynthos gevlogen. Rechtsreeks vliegen vanaf Amsterdam Schiphol en Eindhoven was in 2020 al mogelijk, nu komt daar in 2021 ook Eelde Airport bij. TUI vliegt vanaf april volgend jaar, exacte data en vliegdagen zijn nog niet bekend, naar het Ionische eiland in ongeveer drie uur tijd.

Publiekstrekkers zijn natuurlijk Shipwreck beach en de Loggerhead zeeschildpadden, maar ook wandelingen maken over het groene schiereiland Vasilikos en de badplaatsen met mooie zandstranden als Tsilivi en Laganas trekken hordes toeristen aan. Leuk is een bezoek aan de bergdorpen in het noorden van Zante en lekker is de lokale mandolato als souvenir.