Cocktails

Hoe maak je thuis de lekkerste cocktails met Metaxa 5, 7 en 12 sterren? Recepten van Griekse barmannen voor in de zomer. Van Metaxa is de 5 sterren variant wereldwijd het meest gebruikt voor cocktail en mixdrankjes. Ook de Metaxa 7 sterren en zelfs de Metaxa 12 sterren wordt hiervoor gebruikt. Tevens wordt Metaxa veel “on the rocks” gedronken.

Recepten voor echte Metaxa cocktails uit Griekenland

Metaxa puur of on the rocks is natuurlijk een mogelijkheid om ervan te genieten. Je kunt met deze Griekse drank ook prima mixen en eigen cocktails maken. De barmannen in Griekenland creëren graag hun eigen mixjes en versieren de glazen van de cocktails. Verras jezelf en je vrienden of familie thuis met deze heerlijke “sunny drinks” met Metaxa. ‘Geniet, maar drink met mate’.

In de bars in Engeland is Metaxa 5* een populaire spirit om mee te mixen. Onderstaand twee heerlijke cocktails die zowel in trendy bars en beach clubs in Griekenland als in pubs in Engeland worden geserveerd. Benieuwd wanneer ze ook in Nederland op de cocktailkaart komen te staan.

Metaxa cocktails recepten

Metaxa cocktails apple dive

Apple dive – dit is een hele speciale mix gemaakt door Brand Ambassador Nikos Aliagas. Toepasselijk is deze mix ooit geïntroduceerd in hoofdstad Athene op de naamdag van Nikos.

Ingrediënten:
1 verse vijg
3 a 4 bladeren salie (liefst van de ananas)
5 cl Metaxa 5 sterren
Limonadesiroop en ijsklontjes

Giet de 5 cl met de verse zoete vijg, de ijsklontjes en de salie in een shaker. Goed schudden. Schenk het vervolgens in een klein glaasje met ijsklontjes en vul het aan met limonadesiroop. Serveer de Apple dive met stukje citroen op de rand van het glas.

Metaxa cocktails lemonade falls

Lemonade falls – is een heerlijke frisse mix voor in de warme zomermaanden. De rode kleur maakt hem aantrekkelijk en niet voor niets is dit één van de meest gedronken cocktails met Metaxa in Griekenland.

Ingrediënten:
4 cl Metaxa 5 sterren
Granaatappelsap
IJsklontjes

Doe ijsklontjes in een glaasje en giet de 4 cl erin. Vul het vervolgens aan met de granaatappelsap. Serveer de Lemonade falls met een schijfje limoen op de rand van het glas.