Metaxa Liknon op Samos: tour en proeverij op de perfecte locatie

14 mei 2024 Bas Wanrooij

Gebouw van Metaxa Liknon op SamosHet Griekse drankmerk Metaxa, onderdeel van Remy Cointreau, opent op 17 mei de deuren van Metaxa Liknon in het bergdorp Vourliotes op het Griekse eiland Samos. Een ultramodern en duurzaam object wat architecten in zijn geheel hebben laten opgaan in de prachtige omgeving van de Samiotische wijngaarden. In dit nieuwe ’thuis’ kun je twee verschillende Metaxa-tours boeken tijdens je vakantie. Unieke ervaringen met een rondleiding inclusief Metaxa-proeverij in een indrukwekkend duurzaam decor en natuurlijk met authentieke Griekse gastvrijheid.

Muskaatwijn uit Samos onmisbaar ingrediënt Metaxa

Metaxa Private Reserve proeven in Liknon VourliotesWat je misschien nog niet wist is dat de muskaatwijn uit Samos al meer dan 125 jaar een belangrijke bijdrage levert aan de smaak van Metaxa. Het is een onmisbaar ingrediënt in alle varianten van deze Griekse cognac. Niet verwonderlijk dus dat Metaxa hier op de hellingen van de berg Ambelos, in het noordoosten van Samos, sinds 2017 haar eigen wijngaard van 1,2 hectare met muskaatdruiven heeft.

“We hebben Liknon gecreëerd met de visie om Metaxa dieper in zijn erfgoed te verankeren en te koppelen aan Samos. Dit om zo verbinding te maken met de lokale gemeenschap van wijnbouwers en – het allerbelangrijkste – om ons dierbare terroir te helpen behouden. Wij kozen de naam Liknon, wat ‘wieg’ betekent in het Grieks, en om dat te benadrukken begint Metaxa dus symbolisch op Samos. Momenteel is Metaxa Liknon nog de enige plek waar je als gast tickets kan krijgen voor een complete ontmoeting met Metaxa, van de druif tot de fles…en dan tot in het glas”, aldus Huity Konstantinidou, Heritage, Hospitality en Events Director, The House of Metaxa.

Metaxa Liknon: unieke beleving op Samos

Cocktails in Metaxa bar in Liknon op SamosLiknon is ontworpen door Griekse architecten en de bouw is in 2022 afgerond. Het concept en design won internationaal al negen awards. Nu opent het prachtige duurzame gebouw zijn deuren voor publiek op vrijdag 17 mei. Tot en met 12 oktober kun je twee verschillende tours van 60 of 90 minuten alleen online boeken op de website van Metaxa. Je krijgt tijdens de Metaxa ‘Stars’ en Metaxa ‘Signature’ tour een goed beeld van de duurzame toekomst die Metaxa op Samos voor ogen heeft. Tip voor als je op Samos bent deze zomer!

Natuurlijk proef je Metaxa 5-ster en Metaxa 12-ster in de geïntegreerde fraaie kelder en krijg je een zomerse Griekse cocktail in de enige echte Metaxa-bar. En op aanvraag, voor hele speciale gelegenheden en groepen, kun je ook een ‘private event’ boeken.