Griekenland in top 3 vliegvakanties Schiphol maand juli

13 september 2023 Bas Wanrooij
Griekenland in top 3 Schiphol in de maand juli

Transavia op Kefalonia (EFL)

Griekenland staat in de top drie van landen voor vliegvakanties die vanaf Schiphol zijn aangevlogen in juli 2023. Na Spanje en het Verenigd Koninkrijk reisden in juli namelijk de meeste passagiers vanaf Amsterdam Airport Schiphol naar Griekenland. Spanje kreeg 287.000, het Verenigd Koninkrijk 243.000 en Griekenland 138.000 passagiers vanaf de luchthaven Schiphol (Bron: Schiphol). De meeste passagiers naar Griekenland vlogen overigens met Transavia. Italië en de Verenigde Staten volgen voor vliegvakanties op respectievelijk plaats vier en vijf in de zomermaand juli.

Tijdslot securitycontrole Schiphol

Zelf zijn we in juli ook vanaf Amsterdam Schiphol naar Corfu gevlogen voor onze zomervakantie. Dit jaar gelukkig niet in lange wachtrijen voor de securitycontrole op de luchthaven gestaan. Vorig jaar, in de zomer van 2022, was dit helaas heel anders en toen hebben we wonder boven wonder onze vlucht nog gehaald. Daarom hebben we voor deze Griekenlandreis gebruik gemaakt van een tijdslot voor de securitycontrole. Deze servicemogelijkheid van Schiphol was nieuw en maakte het reizen voor ons in ieder geval een stuk minder stressvol.

Wachten op je koffers

Helaas is wachten op je ruimbagage op Schiphol na je terugvlucht nog wel een verbeterpunt. Zelf hebben we hier deze zomer diverse keren namelijk meer dan een uur bij de bagageband op onze koffers moeten wachten. Het betrof hier vluchten met Transavia vanuit Thessaloniki (SKG), Preveza (PVK) en Kefalonia (EFL).