Akropolis bij beste 25 attracties ter wereld

10 juli 2024 Bas Wanrooij

Akropolis in Athene als topattractieDe Akropolis in de Griekse hoofdstad Athene staat in de top 25 van beste attracties ter wereld in 2024. Bezoekers van beoordelingenwebsite TripAdvisor kozen deze Griekse archeologische highlight als beste van Griekenland en vinden we terug op de dertiende plaats wereldwijd. Recent maken de Grieken het mogelijk om (bijna) privé deze Akropolis te bezoeken. Hiervoor moet je overigens wel flink in de buidel tasten. Leuk om een bezoek aan deze iconische Akropolis met zijn Parthenon te combineren met het fraaie Akropolis museum.

Kreta en Athene bij beste 25 culinaire bestemmingen ter wereld

Empire State Building in New York is gekozen tot de beste attractie ter wereld dit jaar. De Eiffeltoren in Parijs en het Anne Frank Huis in Amsterdam staan respectievelijk op plek twee en drie. In de lijst met de 25 beste topbestemmingen ter wereld is het Griekse eiland Kreta op de negende plaats terug te vinden. In de top 25 van meest culinaire bestemmingen wereldwijd staat Kreta zelfs op de derde plaats dit jaar. Op de 15e plaats staat Athene als tweede Griekse bestemming. Opvallend is dat UNESCO-stad voor gastronomie Thessaloniki niet wordt genoemd.

Santorini bij beste 10 huwelijksreisbestemmingen

In de wereldwijde top 25 van bestemmingen met cultuur staat Athene op de vijfde plaats dit jaar. En in de lijst van 25 beste bestemmingen voor je huwelijksreis vinden we Santorini op de achtste plaats terug. Met name mooie boutiquehotels en restaurants aan de caldera in Oia, Fira en Imerovigli worden genoemd om dan te gaan bezoeken. Griekenland is zo toch weer goed vertegenwoordigd met verschillende bestemmingen.