Acropolis museum

Het Acropolis Museum ligt op 300 meter afstand van de berg Akropolis zelf met daarop de archeologische bezienswaardigheden als de Parthenon, de tempel van Nike en het Odeon of Herodes Atticus theater. In 2010 was het nieuwe gebouw van het museum gereed en is gestart met de exposities en het tentoonstellen van schitterende en belangrijke oude objecten van de Akropolis aan de Dionysiou Areopagitou nummer 15. Hier vind je de hoofdingang en het wordt ook wel het Nieuwe Acropolis Museum genoemd.

Het Acropolis museum is een ‘must see’ in Athene

Het Acropolis museum van vandaag heeft een oppervlakte van 25.000 m2 en expositieruimte van 14.000 m2. Het huidige museum is 10 keer zo groot als het oude museum op de berg Akropolis. In 2013 stond het museum op de derde plaats in de lijst van 50 beste musea ter wereld van de The Times uit Londen. Jaarlijks bezoeken meer dan één miljoen mensen dit museum in Athene. 74% bezocht het museum op eigen gelegenheid en 26% deed dit georganiseerd met een gids.

De meeste bezoekers die het museum op eigen houtje aandoen (47%) komen uit Griekenland. In de periode van juni 2012 tot en met mei 2013, spraken 9.283 van de bezoekers Nederlands (1%). Het is het drukstbezochte museum van Griekenland, tevens één van de modernste en vanuit het museum heb je fraai uitzicht op de Parthenon. Een tip om dit museum te combineren met andere archeologische hoogtepunten van hoofdstad Athene met een combo-ticket. Deze is vijf dagen geldig en hiermee kun je de meeste bezienswaardigheden bezoeken wanneer jou dat uitkomt.

foto album Acropolis Museum

Acropolis museum tips

Acropolis museum - Alexander de Grote

Acropolis museum Athene

Het Acropolis museum is het hele jaar door geopend. In de wintermaanden zijn er aangepaste openingstijden en in de zomer is het museum tot ’s avonds laat geopend. Op maandag is het Acropolis museum altijd gesloten. Tip bezoek het museum op 18 mei, internationale museum dag, en de entree is dan gratis. Een andere tip is de winkel op de begane grond voor een leuke souvenir.

Openingstijden zomer 1-4 t/m 31-10 – dinsdag t/m zondag 08.00 – 22.00 uur – vrijdag tot 20.00 uur.
Openingstijden winter 1-11 t/m 31-3 – dinsdag t/m donderdag 09.00 – 17.00 uur – vrijdag 09.00 – 22.00 uur en zaterdag en zondag 09.00 – 20.00 uur.
Entree € 10,- per persoon

Meer Griekenland aanbiedingen


Acropolis museum hoe te bereiken

Klassieke beelden in het Acropolis museum in Athene

Acropolis museum Athene © Nikos Daniilidis

Het Acropolis museum ligt op 300 meter van de rots Akropolis in het historische centrum van Athene Makriyianni. Vanaf het Syntagma plein is de afstand slechts twee kilometer en dus op loopafstand. Met de de metro kun je het beste lijn twee nemen en uitstappen op het Acropolis station. Je komt dan aan de oostkant van het museum boven de grond.

Met de trolleybus kun je de lijnen 1,5 en 15 nemen en uitstappen bij de halte Makriyianni. Met de auto is zelf hierheen rijden is af te raden. de parkeergelegenheid hier in de buurt is erg beperkt namelijk. Heel veel stadsbussen komen bij het Acropolis museum.