Meer toeristen naar Griekse bezienswaardigheden

16 november 2018 Bas Wanrooij

Meer toeristen naar Griekse bezienswaardighedenTijdens vakanties in Griekenland zijn er genoeg musea en archeologische bezienswaardigheden te bezoeken. In de eerste zeven maanden van dit jaar hebben 8,6% meer toeristen zo’n musea of bezienswaardigheid bezocht ten opzichte van vorig jaar. Dit resulteerde in 12,2% meer inkomsten uit entreekaartjes in dezelfde periode.

Een bezoek aan een historische trekpleister in Griekenland is een tip tijdens je reis. Het land heeft een rijk en interessant verleden.

E-tickets Griekenland

Het aantal e-tickets voor musea en bezienswaardigheden in Griekenland is dit jaar voor het eerst getest. Voor een bezoek aan 11 verschillende populaire sites in Griekenland kun je online vooraf al een toegangsbewijs aanschaffen. Niet alleen in de Griekse hoofdstad, maar ook musea en bezienswaardigheden in Kreta en op de Peloponnesos. Handig voor toeristen om (lange) wachtrijen voor bijvoorbeeld de Akropolis te vermijden.

Het Akropolis museum in Athene is het populairste museum van Griekenland trok in de eerste zeven maanden meer dan 150.000 bezoekers. Een stijging van 16,7% ten opzichte van vorig jaar. De Akropolis is de drukstbezochte archeologische bezienswaardigheid van het land en trok van januari tot en met juli ruim 200.000 bezoekers aan.