Anafiotika

Anafiotika is een kleine wijk in Plaka onderaan de Akropolis. Het ligt in het centrum van de hoofdstad en geeft je het gevoel van een Cycladen eiland. Als je hier doorheen wandelt heb je geen moment het gevoel dat je door een metropool loopt met miljoenen inwoners. Hier krijg je het vakantiegevoel wat je op veel Griekse eilanden ook hebt.

Anafiotika doet je denken aan vakantie op een Cycladen eiland

Als je door de Plaka wandelt kom je eigenlijk vanzelf wel bij Anafiotika. Het is gebouwd in het midden van van de 19e eeuw door inwoners van het Egeïsche eiland Anafi. Ze werden door Koning Otto destijds naar Athene gehaald om het paleis voor hem te bouwen (tegenwoordig het parlementsgebouw op Syntagma). Tijdens hun verblijf in Athene maakte ze een replica van hun geboorteplaats op Anafi in het hogere deel van Plaka. Ze bouwden kleine witgekalkte huisjes net zo als de architectuur op hun eiland Anafi.

Tegenwoordig is het een unieke en charmante buurt en heerlijk om doorheen te wandelen. De smalle steegjes tussen de traditionele huizen brengen je telkens weer nieuwe verassingen. Bovendien heb je altijd uitzicht op de Akropolis.

foto album

Anafiotika tips

Anafiotika in Athene

Anafiotika straatje in Athene

Overdag is een wandeling door Anafiotika een echte tip. Heerlijk slenteren door de smalle straatjes en op één van de vele terrasjes zitten met een kop koffie.

’s Avonds is Anafiotika op zijn best en vooral de smalle straatjes omhoog met de terrasjes zijn dan gezellig. Een fraaie aanblik met knusse verlichting. Een tip om te gaan eten. Hier vind je in de tavernes veel Griekse mezzes, lokaal en traditioneel en bovendien niet duur.

Meer Griekenland aanbiedingen