Kreta bij 5 populairste bestemmingen ter wereld

21 januari 2022 Bas Wanrooij

Kreta bij 5 populairste bestemmingen ter wereld in 2022Het Griekse eiland Kreta staat in de top 5 van populairste bestemmingen ter wereld in 2022. In deze Travellers’ Choice lijst van Tripadvisor voert Dubai dit jaar de top 10 aan. Gevolgd door de Engelse hoofdstad Londen en de Mexicaanse badplaats Cancun.  In de top 10 van sterk opkomende bestemmingen wereldwijd staan dit jaar twee Griekse bestemmingen. Rhodos is terug te vinden op de derde plaats en Santorini op plaats tien. Het Spaanse Mallorca voert deze prestigieuze lijst van Tripadvisor aan in 2022. Gevolgd door de Egyptische hoofdstad Caïro als nummer twee. De helft van deze top 10 bestaat overigens uit Europese bestemmingen rond de Middellandse Zee.

Kreta, Athene en Corfu in top 25 bestemmingen Europa

Kreta staat in de Europese top 25 van populaire bestemmingen in 2022 zelfs op de tweede plaats. Ook andere Griekse bestemmingen Athene (14) en Corfu (16) vinden we terug in de jaarlijkse editie van deze awards. Kreta wordt door bezoekers vooral gewaardeerd om haar mooie stranden als Balos Beach, mythologie en rijke historie. Voorbeeld hiervan is de archeologische vindplaats Knossos, dichtbij de stad Heraklion. 

Athene is een ware metropool en toch geeft het oude centrum bezoekers het gevoel in een Grieks dorp rond te wandelen. Of in de wijk Anafiotika op een eiland van de Cycladen-archipel. Corfu wordt geroemd om haar mooie baaien, zoals die van Paleokastritsa. Het groene Griekse eiland trekt ook de nodige natuurliefhebbers in het voor- en naseizoen aan.