Marathon Athene 2019

12 november 2019 Bas Wanrooij

Marathon Athene 2019Afgelopen zondag was “The Authentic” Marathon van Athene. Een zwaar parcours met veel hoogteverschil, waar de Keniaan Kipkorir in 2:16:34 als eerste over de finish in het Panathinaiko stadion (Olympisch Stadion) kwam. De eerste Nederlander Erik Scheers finishte in 2:51:09 op de 51e plaats. Eerder op zondag om 08.15 uur startte de vijf kilometer loop in het centrum van Athene, net als de 10 kilometer road race die al op zaterdag om 17.00 uur van start ging. In totaal trok het Marathon evenement meer dan 60.000 deelnemers van over de hele wereld. Een record aantal deelnemers.

Ook in de winter vliegen KLM en Transavia bijna dagelijks rechtstreeks op Athene. Voordeel is dat het minder druk is in het centrum, de entree voor de archeologische bezienswaardigheden is gehalveerd in de winter en dat het nog heerlijk weer kan zijn. Daarbij is het gaaf om deel te nemen aan één van de renafstanden tijdens dit jaarlijkse evenement in het tweede weekend van november.

Griekenland.net 10 kilometer met Coco-Mat

Bas en Martijn renden namens Griekenland.net mee met het Coco-Mat Running Team op de 10 kilometer loop voor stichting Estia Agios Nikolaos. Volgens de laatste berichten is er meer dan € 18.000 bij elkaar gerend door de 82 deelnemers van het team. Een mooie prestatie.

Zaterdag was het prachtig weer in Athene en dus was het overdag relaxen op de rooftop van het Coco-Mat Athens BC Hotel. Met een gezonde spanning werd er naar de start van de 10 kilometer loop toegeleefd. Tuurlijk hadden we vrijdag en zaterdagochtend al een toeristisch rondje gemaakt langs de Akropolis, de Plaka, Anafiotika, Monastiraki en de Tempel van Zeus.

Genieten van de sfeer en de route in Athene

Medaille Marathon Athene 2019De route van de 10 kilometer startte bij de National Garden, langs Syntagma, de universiteit, de Lycabettus heuvel en Athens Music hall naar de finish in het Panathinaiko stadion. Hoogteverschil van deze “road race” was 60 meter met de klim tussen kilometer één en zes. 12.000 deelnemers stonden om 17.00 uur klaar verdeeld over acht verschillende startblokken.

Bas finishte in 51:51 en Martijn in 54:28 en hebben beiden genoten van de race. Leuk om te vermelden is dat Bas met deze tijd als vierde Nederlander (van de in totaal 55) is geëindigd. De marathon-medaille is een prachtig aandenken aan een uniek weekend.