Vouliagmeni meer

Het Vouliagmeni meer ligt ten zuiden van de Griekse hoofdstad Athene. Een verborgen juweeltje in het hart van de Atheense Rivièra. De thermische spa is gevuld met water uit bronnen op 50 tot 100 meter diepte. In het meer daalt de temperatuur van het water niet onder de 22 C en in de zomer kan het oplopen tot 29 C. Het natuurlijke bronwater in het meer heeft een helende werking en bovendien helpen de Garra Rufa vissen (fish spa) om je huid te reinigen.

Het Vouliagmeni meer is een natuurlijke spa aan de Atheense Rivièra

In het Vouliagmeni meer wordt het water continue vernieuwd, omdat het 50 cm boven zeeniveau ligt. Vanaf het centrum van Athene is het een half uur rijden met een huurauto naar het meer. Het zwemwater is rijk aan aan zouten en mineralen, zoals potassium, sodium, ammonium, calcium, ijzer, chlorium en iodine. Je kunt deze natuurlijke spa het hele jaar door bezoeken en leuk te combineren met een stedentrip naar de hoofdstad van Athene.

Boven het meer ligt de Faskomilia heuvel, welke ’s avonds fraai is aangelicht. Aan het meer vind je talloze faciliteiten, zoals ligbedden, parasols, een restaurant, kleedhokjes, douches en een kinderspeelplaats. Voor bezoekers van het Vouliagmeni meer is er gratis WiFi. Het meer aan de kust van Athene is het hele jaar door dagelijks geopend.

Athene foto album

Vouliagmeni meer tips

Vouliagmeni meerHet Vouliagmeni meer is een NATURA 2000 gebied en wordt gekenmerkt als een gebied met voortreffelijke natuurlijke schoonheid. Het netwerk van de ondergrondse grotten heeft een lengte van 3.123 meter met in totaal 14 verschillende tunnels. De langste tunnel bij Vouliagmeni is met 800 meter lengte ook direct de langste ondergrondse tunnel ter wereld. In deze grotten zijn talloze zeer rote stalagmieten gevonden.

De onderwaterwereld is ook een tip om te ontdekken tijdens je bezoek aan het Vouliagmeni meer. Je kunt gaan snorkelen en zelfs duiken. In het meer groeit o.a. de zee-anemoon Paranemonia Vouliagmeniensis en er zwemmen heel veel Garra Rufa vissen rond.

Je (huur) auto kun je parkeren op het speciale parkeerterrein bij het Vouliagmeni meer. Voor de kinderen is er een speeltuin en er zijn voor volwassenen mogelijkheden voor spa-verzorging en behandelingen.

Meer Griekenland aanbiedingen