Atheense Rivièra

De Atheens Rivièra is een vakantiebestemming dichtbij de Griekse hoofdstad Athene. Rivièra betekent in het Italiaans ‘georganiseerde kustlijn’ en strekt zich uit van Piraeus tot aan Sounio.  Combineer een stedentrip naar de Griekse metropool met een strandvakantie in een luxe resort aan de kust van Apollo, zoals deze kustlijn ook wel wordt genoemd. Kustplaatsen als Faliro, Glyfada, Kammena Voula, Mati, Vravona en Vouliagmeni zijn eigenlijk meer zuidelijke buitenwijken, gelegen aan de Saronische golf, van deze grote stad. Vandaar ook de naam Atheense Rivièra. In totaal heeft deze kuststrook een lengte van 48 kilometer met meerdere Blue Flag beaches.

De Atheense Rivièra loopt van stad Piraeus tot aan Sounio

De kustplaatsen aan de Atheense Rivièra hebben een goede verbinding met het centrum van Athene en de haven van Piraeus. Met het openbaar vervoer ben je binnen 30 minuten in het centrum van de hoofdstad van Griekenland en vanuit de haven van Piraeus zijn dagexcursies naar de Argo-Saronische eilanden Aegina, Hydra en Poros een aanvulling voor je vakantie.

Langs de kust kun je wandelen over de boulevards en winkelen in de verschillende winkelcentra en golfen kan bij de Glyfada Golf Club. In de jachthavens liggen zeilboten en luxe jachten en het water van het Vouliagmeni meer heeft een therapeutische werking. Hier staan dan ook enkele van de beste hotels van Attika. De stranden zijn vrijwel allemaal georganiseerd met strandstoelen, parasols, tavernes en beach clubs. Het gebied van de Atheense Rivièra wordt door Atheners vaak gebruikt om de drukte van de stad even te vermijden en voor een weekendje weg.

Athene foto album

Atheense Rivièra interactieve kaart

Griekenland kaart

Atheense Rivièra tips

Voor de zonsondergang is Kaap Sounio een tip. Op de kaap staat de beroemde en goedbewaarde tempel van Poseidon. Bij helder weer is de ondergaande zon hier bijna magisch; zeker met de pilaren van de tempel op de voorgrond. Met een huurauto kun je de kustweg naar het oosten volgen en binnen een half uur bereik je Sounio. De bus is een andere en voordeligere optie om hierheen te reizen.

Als je wilt shoppen is Glyfada een tip om heen te gaan. Hier zijn legio (luxe) winkels te vinden en kun je tevens relaxen op één van de vele terrassen.

Meer Griekenland aanbiedingen