Ermou street

  Ermou Street is de belangrijkste winkelstraat in Athene. Het lange shopping gebied loopt van het Syntagma plein langs Monastiraki en heeft mooie en luxe winkels. Tijdens de sales is Ermou street een walhalla voor alle winkelliefhebbers.

  Ermou street is nog steeds de winkelstraat van Athene

  Het echte winkelgebied is het voetgangersgebied van Ermou en vormt zich vooral vanaf het metrostation van Monastiraki tot aan Syntagma over een lengte van zo’n 700 meter. De byzantijnse kerk Kapnikarea siert het gelijknamige plein en deelt de winkelstraat bijna in tweeën. De kerk zie je al van geruime afstand en is een veel gefotografeerd stukje Athene.

  De naam Ermou komt van de god Hermes de beschermer van de handel. Tot 1960 was hier het centrum voor de vrouwenmode. Het is tegenwoordig nog steeds één van de beste winkelgebieden van de Griekse hoofdstad. In het gedeelte van de straat bij Pireaus street vind je de archeologische site van Kerameikos. In de kleine straatjes als Lekka straat kom je winkels tegen met zilver, vazen en handgemaakte artikelen uit Griekenland.

  foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen