Nationaal archeologisch museum Athene

In de hoofdstad van Griekenland, Athene, ligt het Nationaal archeologisch museum. Het gebouw is gebouwd tussen 1866 en 1889 en heeft altijd gediend voor de archeologie van Griekenland. Op zich is het gebouw al prachtig om te zien, met de vele zuilen aan de voorzijde is het echt gebouwd in de Griekse stijl. De collectie binnen in het Nationaal archeologisch museum Athene is heel bijzonder. Je krijgt een goede indruk van de rijke historie van Griekenland.

Het Nationaal archeologisch museum in Athene moet je gezien hebben

Het Nationaal archeologisch museum ligt op ongeveer een half uurtje lopen van de Akropolis af.
Ook is het per metro goed te bereiken via het station Omonia of Victoria op de groene lijn. Vanaf deze metrohaltes is het ongeveer vijf tot tien minuten lopen. Voor studenten en mensen jonger dan achttien jaar is het museum gratis te bezoeken. Ook zijn er dagen in het jaar dat het museum voor iedereen vrij toegankelijk is.

Je kunt het Nationaal archeologisch museum van Athene gratis bezoeken op 6 maart, 18 april, 18 mei, 5 juni, 28 oktober en van 23 tot en met 30 september. In de wintermaanden, van 1 november tot en met 31 maart, is elke eerste zondag van de maand een dag waarop het museum vrij toegankelijk is.

foto album

Nationaal archeologisch museum Athene tips

Het Nationaal archeologisch museum in Athene is het grootste archeologisch museum van Griekenland en één van de belangrijkste ter wereld. Het is geopend sinds het einde van de 19e eeuw.

Een tip is het om een combiticket te kopen voor meerdere musea in het centrum van Athene. Een voordelige ticket, waarmee je op één dag dus bijna alle musea (Byzantijns en Christelijk museum, Numimatisch museum en het Epigrafische museum) van de stad kunt bezichtigen. Waaronder dus ook het Nationaal archeologisch museum. Zo’n ticket kost 12 euro per persoon en voor alleen het Nationaal archeologisch museum is de toegang 7 euro per persoon.

Er is een mogelijkheid om het museum met een gids via een tour te bezichtigen. Het is niet direct aan te raden om dit te doen en bovendien is de rondleiding niet in het Nederlands.  Op eigen initiatief kun je veel meer van het museum zien. De bewakers in de meeste zalen staan je trouwens graag te woord als je vragen hebt. Het gidsje, wat je krijgt bij en entree, is een prima beknopte gids.

Openingstijden: 1 april t/m 31 oktober dagelijks van 08.00 tot 20.00 uur
Entree: 7,- € voor volwassenen, tot 18 jaar gratis
Combiticket: 12 ,- € voor volwassenen

Meer Griekenland aanbiedingen


Nationaal archeologisch museum Athene bezienswaardigheden

De bijzondere collectie van het Nationaal archeologisch museum telt ongeveer 11.000 verschillende stukken. Om deze allemaal te bekijken kun je gerust een dag uittrekken. Door middel van de brochure, die aan het begin uitgereikt, kun je zelf gemakkelijk je route bepalen en de belangrijkste stukken bezichtigen.

Grote kans dat deze verspreid door het museum staan opgesteld en je zult waarschijnlijk een groot gedeelte van het museum door moeten lopen.  De totale oppervlakte, verdeeld over verschillende verdiepingen, van het museum bedraagt 8.000 m2 met vijf verschillende collecties.