Kallithea

Kallithea is de meest mondaine vakantiebestemming van Kassandra en Chalkidiki. Dit is de badplaats met grote nachtclubs, luxe resorts en volop mogelijkheden om te gaan shoppen. Aan het strand is zien en gezien worden en verschillende hotels liggen letterlijk aan het strand. De badplaats ligt 86 kilometer ten zuiden van Thessaloniki op het schiereiland Kassandra van Chalkidiki. In de zomervakantie en in de weekenden is het hier druk. Grieken trekken dan weg uit de warme stad Thessaloniki voor vertier aan zee.

Kallithea is de vakantiebestemming om uit te gaan op Chalkidiki

Toch kun je in Kallithea ook cultuur snuiven. De kerk en een oude kapel St. Panteleimon zijn bezienswaardig. Bovendien kun je de ruïnes van Ammos Zeus bezoeken en de tempel van Dionysos. Eerlijk gezegd zullen niet veel toeristen hiervoor tijdens hun vakantie naar Kallithea reizen.  De beach bars, het rijke en drukke uitgaansleven en de luxe resorts trekken vakantiegangers van over de hele wereld.

Kallithea betekent in het Grieks “prachtig uitzicht” en het uitzicht op het strand, de zee, verschillende resorts en beach bars vanaf het centrum is werkelijk prachtig. De zee kleurt turkoois, het strand wit en de natuur schitterend groen. Mooie contrasten voor nog mooiere vakantiefoto’s.

Chalkidiki foto album

Kallithea tips

Als je de drukte van Kalllithea even wilt ontvluchten is een uitstapje naar het naburige en authentieke dorpje Athytos een tip. De smalle straatjes, kleine pleintjes en traditionele bouw van de huizen geven je een gemoedelijk gevoel. Overigens een prima dorp om lekker en voordelig te gaan eten met een spectaculair uitzicht van 75 meter hoogte op de kustlijn van Athythos.

Meer Griekenland aanbiedingen


Kallithea bezienswaardigheden

Ag. Nikoladi kerkje in Kallithea Chalkidiki

Ag. Nikolaos kerkje in Kallithea

Aan het strand vind je de bezienswaardigheid van Ammos Zeus. Archeologische resten die je vrij kunt bezoeken. Hiernaast kom je de oude kapel van St. Panteleimon tegen. Langs de hoofdweg van Athytos naar Hanioti, ter hoogte van het centrum, staat het kleine kerkje Ag. Nikolaos (Nikoladi). Vanaf het plein hierachter heb je een mooi uitzicht op het strand van Kallithea, de pieren en kun je met een trap naar beneden.

Achter het winkelgebied en het uitgaansgedeelte met bars en taveernes in het centrum ligt de grootste en mooiste kerk van Kallithea.

Kallithea stranden

Het strand van Kallithea is zeer goed georganiseerd. Parasols en ligbedden in overvloed en langs het strand diverse hotels en trendy beach bars. De meeste watersporten kun je hier beoefenen. Het zand is wit van kleur en de zeebodem loopt vrij geleidelijk af en is ook geheel bedekt met fijn zand.

Kallithea uitgaan

Kallithea Ammos Zeus en de zee

Uitzicht op strand Kallithea en Ammos Zeus

Kallithea is de “place to be” als je wilt uitgaan op Kassandra. Een kilometer ten zuiden van Kallithea, nabij Kriopigis, ligt de uitgaansstrip van de mondaine badplaats. Grote clubs openen ’s avonds laat hun deuren, voornamelijk in de zomermaanden, en zorgen voor live muziek, entertainment en internationale dj’s. In Pearl club kunnen 2.000 vakantiegangers uitgaan en met name in juli en augustus is het hier spitsuur.

In 2005 draaide Tiësto in het toenmalige Club Boutique (Venue) in Kallithea na een daverende show op de oude luchthaven van Athene.