Paliouri

  Pailouri is een bestemming op Chalkidiki. Het traditionele dorp ligt onderaan schiereiland Kassandra op 80 kilometer rijden van hoofdstad Polygyros. In het dorp vind je tavernes, winkels en restaurants. De toeristische trekpleister is Paliouri beach en wordt ook wel Hroussou beach genoemd. Deze lange baai met fraai zandstrand heeft alle faciliteiten voor de moderne toerist. Van beach bars tot watersporten en van fraaie ligbedden tot hippe tavernes.

  Paliouri is een bergdorp in het zuiden van Kassandra

  Paliouri ligt in het zuiden van Kassandra en is mede hierdoor nog geen bestemming voor het massatoerisme. Vanuit het kleine haventje vertrekken cruises naar stranden als Glarokavos beach. De meeste appartementen en hotels bevinden zich tussen het dorpje zelf en Hroussou beach. Het aanbod hier van plaatsen om te overnachten varieert van eenvoudig tot luxe resorts en privĂ©-villa’s. Aan de noordzijde van de baai vind je de vrij grote Paliouri camping. Deze camping grenst verderop aan het mooie Alonaki beach.

  Tips om te bezoeken tijdens je vakantie in Paliouri zijn de natuurlijke warmwaterbronnen van Loutra en het al eerder genoemde Glarokavos beach. In deze regio op Kassandra wordt veel honing gemaakt. De vele naaldbomen zorgen voor een speciale en zeer gezonden honingsoort. Deze naaldboomhoning uit Chalkidiki is dan ook een lekker souvenir om mee naar huis te nemen. In het dorp is de Agios Georgios kerk bezienswaardig tijdens een wandeling.

  Chalkidiki foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen