Fourka

  Fourka is een bergdorp en kustplaats op het schiereiland Kassandra van Chalkidiki. Het oorspronkelijke en tevens traditionele dorp ligt in de bergen op 95 kilometer rijden van de stad Thessaloniki. De vakantiebestemming ligt op een paar kilometer afstand van het bergdorp en wordt Skala Fourkas genoemd. Het heeft een langgerekt zand- en kiezelstrand met restaurants, beach bars, tavernes en accommodaties tot aan het strand.

  Fourka is een vakantiebestemming op Kassandra Chalkidiki

  In het eigenlijke dorp Fourka is de kerk Enoriakos bezienswaardig, net als het oude Agios Athanasios kerkhof. Je vindt hier verder kafénions en enkele kleinschalige accommodaties. Aan de kust ligt het moderne en toeristische gedeelte. Dit bestaat grotendeels uit appartementen en hotels. Je huurauto kun je parkeren op de parkeerplaats bij het dorpspleintje. Hier vind je ook twee supermarkten, meerdere eetgelegenheden een pinautomaat.

  Op zeven kilometer afstand van Skala Fourkas ligt de fraaie landtong van Possidi met een zeer mooi zandstrand. Tegen de berghellingen in het achterlandschap zie je veel olijf- en wijngaarden. Vanaf deze bergen heb je tussen de naaldbomen door mooie vergezichten langs de kust van Kassandra en over zee.

  Chalkidiki foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen