5 mooiste stranden Kassandra op Chalkidiki

4 juli 2023 Bas Wanrooij
5 mooiste stranden Kassandra Glarokavos

Glarokavos beach op Kassandra Chalkidiki

Kassandra is het westelijke schiereiland van Chalkidiki. Dit is ook een toeristisch stukje van Chalkidiki met badplaatsen als Pefkohori, Hanioti en Afytos. Hoe zuidelijker je komt hoe minder toeristisch het hier wordt. We hebben de vijf mooiste stranden van Kassandra bezocht en voor je op een rijtje gezet.

1. Glarokavos beach – en dan met name het strand van Porto Beach bij de ingang naar de lagune. Dit gedeelte van het langgerekte zand- en kiezelstrand is nog vrij rustig en deels georganiseerd. Glarokavos beach ligt op 25 kilometer afstand van het gezellige Afytos en 45 kilometer rijden van Sani vandaan. Voor de kinderen is er een speelpark in zee en langs het strand vind je de nodige beach bars. Tevens groeien hier de nodige naaldbomen die zorgen voor natuurlijke schaduw en verderop loopt Glarokavos beach over in Paliouri beach.

2. Possidi beach – is waarschijnlijk het grootste zandstrand van Kassandra en ligt langs de westkust. De vorm van het strand verandert continue door stromingen en wind. Je vindt Possidi beach op 14 kilometer ten noorden van de gezellige vakantiebestemming Nea Skioni. Het zeewater is hier kraakhelder, maar op de meeste plaatsen loopt de zeebodem snel af. Possidi is grotendeels ongeorganiseerd en je kunt dus vrij gaan liggen en zitten waar je wilt.

Chrousso beach bij 5 mooiste stranden Kassandra

Chrousso of Paliouri beach op Kassandra

3. Chrousso beach – ligt in het zuidoosten van Kassandra en wordt ook wel Paliouri beach of Hroussou beach genoemd. Het is een langgerekt zandstrand met diverse beach bars langs het strand. Je kunt hier vrijwel overal ligbedden en parasols huren. Wel kan het hier op Chrousso beach druk zijn in de zomermaanden. De zanderige zeebodem loopt geleidelijk af en dat maakt het tevens een kindvriendelijk strand op Chalkidiki.

4. Siviri beach – is een georganiseerd zandstrand langs de westkust van Kassandra. Tevens is dit een gezellige kustplaats. Het strand van Siviri wordt in tweeën gedeeld door een riviertje met een loopbrug. Toepasselijk vind je hier ook een kunstwerk ‘I love Siviri’ waar veelvuldig vakantiefoto wordt geschoten. De zeebodem van het zandstrand loopt geleidelijk af en is mede daardoor ook aantrekkelijk voor gezinnen met kinderen.

5. Sani beach – is het best georganiseerde en tevens meest luxueuze zandstrand van Kassandra. Hier vind je accommodaties grenzend aan het strand met restaurants en beach bars. Ook bij Sani beach loopt de zeebodem geleidelijk af. Zoek je een wat rustiger alternatief dan kun je naar Stavronikita beach ten noorden van Sani toe. Dit is echter wel een ongeorganiseerd zandstrand.