Polygyros

  Polygyros is de hoofdstad van Chalkidiki op het vasteland van Griekenland. Deze stad ligt op 62 kilometer rijden van Thessaloniki af tegen de zuidelijke hellingen van de berg Holomontas. Het aantal inwoners is iets meer dan 22.000 Grieken. Bezienswaardig zijn de zes waterbronnen in het stadspark Exi Vrisis in het centrum. Hier vind je tevens een goed restaurant.

  Polygyros is de hoofdstad van de streek Chalkidiki

  In Polygyros vind je tevens interessante musea. Het archeologisch museum herbergt fraaie vondsten. Het wordt gezien als het belangrijkste museum van Chalkidiki met vondsten uit de Bronstijd tot en met de Romeinse tijd. Je kunt ten noorden van de stad ook de groene berg Holomontas met een piek van 890 meter boven de zeespiegel beklimmen. Beklim ook de heuvel naar de Profitis Ilias kapel. Hiervandaan heb je een prachtig uitzicht op de stad met in de verte de zee en het schiereiland Kassandra.

  Net buiten de stad ligt een modern amfi-theater. Een openlucht theater waar vooral in de zomermaanden veel optredens worden gehouden. Polygyros is op zichzelf geen toeristische trekpleister met slechts een handjevol kleinere hotels. Vanuit kleinere dorpen in de omgeving komt men hier voornamelijk voor de wekelijkse boodschappen. Toeristen stoppen hier met name voor de waterbronnen en het archeologisch museum.

  Chalkidiki foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen