Sani

Sani is een luxueuze vakantiebestemming op het schiereiland Kassandra op Chalkidiki. De badplaats ligt 48 kilometer ten zuidwesten van Polygyros en 85 kilometer ten zuiden van de stad Thessaloniki. De meeste hotels liggen direct aan de kust. Ook vind je in Sani luxe privé villa’s direct aan zee of verscholen onder de pijnbomen.

Sani is een luxueuze badplaats met een prachtig natuurgebied

Bij het Sani Beach Resort vind je de kunstmatig aangelegde jachthaven van Sani. Het is de enige marina op Kassandra en wordt al jarenlang gewaardeerd met een Blue Flag. Hierbij liggen twee fraaie witte zandstranden. De meeste stranden, of delen hiervan, zijn prima georganiseerd en horen vaak bij de luxe aangrenzende resorts en villa’s. Watersportmogelijkheden zijn hier aan de kust genoeg te vinden.

De festivals en concerten van Sani in juli en augustus zijn een tip. Ze worden meestel gegeven en georganiseerd in het theater van de badplaats. In de buurt van Sani is een belangrijk moerasgebied te vinden en een mooie plek voor vogelspotters. De Byzantijnse toren van Stavronikitas, in de prehistorische nederzetting, is een belangrijke bezienswaardigheid aan de kust. Door het vlakke landschap kun je hier in de omgeving prima fietsen en wandelen in de natuur.

foto album

Sani tips

Van half juli tot en met augustus vind hier jaarlijks het Sani festival plaats. Heel veel jazz muziek wordt er hier dan dagelijks gespeeld. Er is een verdeling van drie verschillende niveaus: Jazz on the Hill, concerten met Griekse muziek en klassieke concerten. Leuk om mee te maken tijdens je vakantie in Sani.

Bekijk alle aanbiedingen

Sani bezienswaardigheden

De “wetlands” van Sani zijn in totaal 110 hectare groot en hier leven ongeveer 200 verschillende vogelsoorten. Bijna de helft van de vogelsoorten, 93 om precies te zijn, valt in de Europese categorie van belangrijk beschermd. Je kun hier prima birdwatchen.

Wat zijn jouw tips voor Sani?