Siviri

Siviri is een kustplaats langs de westkust van Kassandra op Chalkidiki. Het ligt op 14 kilometer rijden van Possidi en 19 kilometer van Sani. Een klein dorp waar je als gezin met (kleine) kinderen goed kunt verblijven bijvoorbeeld. Het zandstrand en de langzaam aflopende zeebodem zijn namelijk aantrekkelijk voor kinderen. Grotendeels is het lange strand georganiseerd met ligbedden en parasols. Tevens vind je pal aan zee accommodaties en eetgelegenheden.

Siviri is een bestemming voor gezinnen op Kassandra Chalkidiki

Een riviertje mondt uit in zee bij Siviri en een brug verbindt de stranden hier met elkaar. Tevens vind je hier het grote en ’s avonds verlichte ‘I love Siviri’ kunstwerk. De plaats voor velen voor een vakantiefoto. In het plaatsje zijn zowel supermarkten te vinden als een bakker en diverse restaurants. Meerdere eetgelegenheden, voornamelijk traditionele, hebben een fraai overdekt terras direct aan het strand.

Zoek je meer vertier dan ben je zo in dorpen als Afithos en Kallithea aan de oostkust van Kassandra. In het theater van Siviri, net buiten het dorp in een groene omgeving, wordt jaarlijks in juli en augustus het Festival of Kassandra georganiseerd. Het amfitheater biedt plaats aan 3.500 toeschouwers en het festival wordt hier al sinds 1993 georganiseerd. Leuk om mee te maken als je hier op vakantie bent.

Chalkidiki foto album

Siviri tips

Elk jaar vindt van half juli tot eind augustus dus het Festival of Kassandra plaats in het amfitheater van Siviri. In 2022 werd dit zelfs al voor de 30e keer georganiseerd. Een festival met kunst, cultuur en veel concerten met live muziek van nationale artiesten. Dit is het grootste festival van Chalkidiki met meer dan 900 artiesten en trekt jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers aan.

Meer Griekenland aanbiedingen