Dodoni

  Dodoni heeft één van de fraaiste amfitheaters van Griekenland. Een echte archeologische bezienswaardigheid van Epirus op 83 kilometer van Parga en op 20 kilometer rijden van de stad Ioannina. Niet alleen het amfitheater kun je bezichtigen, maar ook de tempel van Zeus (Hiera Oikia), de Akropolis van Dodoni, de tempel van Dioni, de tempel van Themis, de tempel van Hercules en de tempel van Venus. Het amfitheater is een integraal onderdeel van de Dodoni archeologische site en voorheen een orakelplaats. Wist je dat dit het oudste orakel in Griekenland is? Het is namelijk ouder dan Delphi.

  Dodoni in Epirus is het oudste orakel van Griekenland

  Het amfitheater van Dodoni bood plaats aan 18.000 bezoekers en is een imposant hoogtepunt van Epirus. Dit moet je zeker gaan bezichtigen als je hier op vakantie bent. Het theater ligt aan de voet van de Tomaros berg en is dagelijks in de zomer geopend van 08.00 tot 20.00 uur. Voor en najaar zal het eerder sluiten, omdat het eerder donker is. Let op dat het op Griekse feestdagen, zoals 1 mei, is gesloten. In de winter geven de bedekte bergtoppen met sneeuw een fraai contrast met de omgeving en de blauwe hemel. De entree bedraagt acht euro per persoon. Sinds 1960 wordt er veel en vaak gewerkt aan deze archeologische plaats van betekenis Soms staat dus een gedeelte in de stijgers.

  Parkeren is gratis bij deze vindplaats en let op dat er weinig schaduwplakken zijn als je een bezoek brengt op een warme zomerdag. Er is de mogelijkheid om een gids te boeken, in het Engels, die je rondleidt over Dodoni. In de zomermaanden worden er verschillende concerten gegeven in het theater dat plaats biedt aan zo’n 15.000 toeschouwers. Leuk om mee te maken als je in Epirus op vakantie bent.

  foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen