Katarraktis watervallen

  De Katarraktis watervallen zijn een bezienswaardigheid in de streek Tzoumerka op Epirus. Deze twee watervallen liggen naast elkaar op 62 kilometer van Ioannina en 23 kilometer van Pramanta. Met hun ligging op 1.300 meter hoogte behoren ze tot de hoogste watervallen van Griekenland. Door de vele neerslag is er stromend water van oktober tot en met juni bij Katarraktis; het Griekse woord voor waterval.

  Ze worden ook wel de dubbele watervallen van Griekenland genoemd

  De linker waterval, als je ervoor staat, heeft een hoogte van 87 meter en de rechter waterval van Katarraktis is maar liefst 100 meter hoog. Het water stroomt hier vanaf de noordwestelijke bergtoppen van Tzoumerka naartoe en eindigt in de rivier Arachthos. En toch zijn dit niet de hoogste watervallen. Niet ver hier vandaan vind je namelijk de Kefalovriso waterval die zich met 350 meter de hoogste waterval van Griekenland mag noemen.

  Je auto parkeer je bij de taverne, waar je trouwens prima kunt lunchen. Hiervandaan heb je al een fraai uitzicht op de natuur met verderop de Katarraktis watervallen. Via een voetpad met stenen trappen loop je hiernaartoe. Waaghalzen kunnen hieronder afkoelen in het koude drinkbare water. Het gelijknamige dorp ligt op zeven kilometer afstand en is gebouwd op een hoogte van 800 meter. Tot 1927 heette dit bergdorp Shoretsana, maar door de watervallen is toen de naam gewijzigd.

  Epirus foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen