Kipi

  Kipi is een traditioneel dorp in Zagoria op het vasteland van Griekenland. Het is vooral bekend om de stenen boogbruggen Kokkorou en Plakida die hier op enkele kilometers vandaan te vinden zijn. De afstand tot Ioannina bedraagt 37 kilometer. In het dorp kun je het folklore museum Agios Toli’s bezoeken. Hier kun je een vrij rijke collectie met o.a. klederdracht bezichtigen. Voor wandelliefhebbers zijn er diverse wandelroutes die starten in Kipi of door deze omgeving lopen.

  Bekijk de stenen boogbruggen bij het dorpje Kipi in Zagoria

  Op slechts een paar honderd meter wandelen vind je de boogbrug Milos. Net na het eerder genoemde museum neem je hiervoor het eerste pad aan de rechterhand. Bezienswaardig is hoog in het dorp de kerk van Agios Nikolaos. Bij de parkeerplaats vind je een taverne met een terras onder een boom die zorgt voor natuurlijke schaduw op een zonnige dag. Hotels zijn in Kipi kleinschalig en de meeste liggen wat hoger tegen de berghelling aangebouwd. Vanuit je kamer heb je zo een fraai uitzicht op het dorp en de groene vallei hieronder.

  De meeste bezoekers van Kipi zijn hier voor de stenen boogbruggen van Plakida (Kalogeriko) met drie bogen en Kokkorou. Kalogeriko dateert uit het jaar 1814 en Kokkorou uit 1750. Beide bruggen zijn met de hand gemaakt en je kunt over deze bruggen heen lopen. Je auto kun je nagenoeg naast deze bezienswaardigheden parkeren.

  Epirus foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen