Kipinas klooster

  Het Kipinas klooster is het indrukwekkendste klooster van Tzoumerka. Tevens is dit één van de best bewaarde bezienswaardigheden van Tzoumerka in de regio van Epirus. Het ligt op 75 kilometer ten zuidoosten van Ioannina dichtbij het traditionele dorp Kalarites. Men vermoedt dat het Kipinas klooster dateert uit de 13e eeuw en met name de ligging, verscholen in een hoge rotspartij, maakt het extra bijzonder. Het klooster is verbonden via een smalle ophaalbrug met een stenen pad. Deze haalden ze op in tijden dat er sprake was van bedreiging.

  Het Kipinas klooster ligt hoog tegen de rotsen gebouwd in Tzoumerka

  Extra bijzonder is de 240 meter lange grot die via het klooster de berg ingaat. Hier verscholen de monniken en locals zich van de 14e tot en met de 19e eeuw voor de Ottomanen in. Tegenwoordig is het onbewoond, maar kun je het Kipinas klooster wel bezoeken en bezichtigen. Een tip als je in Tzoumerka op vakantie bent. De entree is overigens gratis en het is dagelijks van 10:00 tot 16:00 uur geopend.

  Na je auto geparkeerd te hebben loop je de poort door via stenen trappen richting het klooster. Voordat je het klooster ingaat heb je al meerdere fraaie uitzichtpunten op het klooster en kloof gepasseerd. Eenmaal in het klooster kom je eerst bij een werkplaats waar schilderijen worden gemaakt. Rechts onder een vrij lage poort door kom je in de kapel van het klooster en zie je de ingang naar de lange grot vol stalactieten en stalagmieten die lange tijd dus als schuilplaats fungeerde.

  Epirus foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen