Kalarites

  Kalarites, ook wel geschreven als Kalarrites of Kalarrytes, is een traditioneel bergdorp in Tzoumerka in Epirus op 1.200 meter hoogte in het Pindos-gebergte. Dit is de geboorteplaats van Sotiris Vulgaris: de oprichter van het merk Bulgari en ligt op 82 kilometer van de stad Ioannina. Zijn woonhuis is er helaas niet meer, maar locals als Napoleon kunnen je nog van alles over de zilversmid van het merk Bulgari vertellen. Hij heeft hier met zijn gezin tot aan de revolutie van 1821 gewoond en is hierna via Corfu naar Italië gevlucht. In die tijd had het dorp zo’n 5.000 inwoners, maar tegenwoordig zijn dit er nog maximaal honderd.

  Kalarites is de geboorteplaats van Sotiris Vulgaris (Bulgari)

  Het dorp Kalarites behoort samen met Syrrako tot de mooiste van Griekenland en dateert uit de 15e eeuw. Bezienswaardig zijn hier het oude dorpsplein, de Agios Nikolaos kerk en diverse stenen fonteinen. Vanuit Kalarrytes kun je te voet over een wandelpad van ongeveer een uur wandelen naar Syrrako toe. Je wandelt dan gedeeltelijk door de Kallarytiko kloof. Met de auto dien je een kleine twintig kilometer om te rijden.

  Bezienswaardig is het Kipinas klooster wat op nog geen kilometer van Kalarites ligt. Dit klooster ligt hoog verscholen in de rotsen gebouwd. Tevens is een bezoek aan de Kouiassa waterval en natuurlijke zwembaden een tip. Leuk is hier het café dat halverwege in het groen en langs het kabbelende water is gemaakt. In het dorp zelf mag een bezoek aan de traditionele taverne van Napoléon Zaglis. Tevens is het een winkeltje voor de locals.

  Epirus foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen