Igoumenitsa

Igoumenitsa is een belangrijke havenstad van Griekenland en ligt in het noordwesten van het land in het gebied Threspotia van de streek Epirus. Een druk knooppunt voor veerdiensten van en naar Corfu, Patras en Italië. De stad is in de Tweede Wereldoorlog compleet verwoest en eigenlijk pas van de jaren ’60 werd het een prominente havenplaats.Het is zeker niet de mooiste stad van Griekenland en eigenlijk ook geen vakantiebestemming. Al worden de stranden en campingmogelijkheden bij de kuststrook van Drepano, op twee kilometer rijden, wel gebruikt als verblijfplaats tijdens de zomer.

Igoumenitsa als tussenstation voor Sivota en de streek Zagoria

Igoumenitsa wordt gebruikt als springplank voor een vakantie naar Sivota, Parga, Ioannina of de Zagoria-dorpen. Over de snelweg ben je invier uur tegenwoordig in Thessaloniki (470 km). Verder doorrijden naar Alexandropouli bij de Turkse grens kan ook. Totale reistijd met de auto is dan zo’n zes uur.

Vanaf Corfu starten de veerdiensten al heel vroeg in de ochtend en na anderhalf uur varen met de ferry sta je al in de haven van Igoumenitsa. Zonder vervoersmiddel is de overtocht voordelig, zeker als je dezelfde dag nog terugvaart naar Kerkyra. Een huurauto pas in Igoumenitsa huren is een tip.

Bezienswaardigheden zijn er in de stad nauwelijks. Hiervoor zul je de bergen in moeten ten noorden en noordwesten van de havenplaats. Hier zijn enkele kloosters te vinden, wat interessante bergdorpen en veel mooie bossen.

Epirus foto album

Igoumenitsa tips

Het mooiste zicht op de stad Igoumenitsa heb je vanaf het denk van de veerboot. Als je de haven komt binnenvaren of uit gaat varen. Na een kilometer of twee rijden over de kustweg naar Sivota kom je langs een klein kerkje. Van hiervandaan heb je een mooi panorama uitzicht op de havenplaats met op de achtergrond de groene hellingen van het Pindos-gebergte.

Meer Griekenland aanbiedingen