Agios Athanasios

Agios Athanasios, hiermee bedoelen we Palaios (Palios) Agios Athanasios, is een bergdorp dichtbij het ski resort van Kaimaktsalan (Voras). Op een kwartier rijden van de ski pistes ligt het dorp op zo’n 1.200 meter boven de zeespiegel en 30 kilometer van de stad Edessa. Het oude bergdorp kreeg door het Voras ski center weer een nieuw leven. Een typisch Grieks bergdorp met eigen architectuur. Huizen gebouwd van lokaal gesteente met veel hout. Balkons geschilderd in paars/blauw of groen. De straatjes geplaveid met stenen. Genoeg hotels, pensions en resorts voor een kort verblijf in de Griekse bergen en te gaan wintersporten.

Agios Athanasios is een bergdorp dichtbij het ski resort van Voras

Paleos Agios Athanasios is eind van de 16e eeuw gesticht en ook de meeste huizen zijn uit die tijd. Echter in de jaren ’80 werd het dorp massaal verlaten om economische redenen. Op zo’n zeven kilometer afstand en een stuk lager werd het nieuwe dorp Agios Athanasios gebouwd. Nu de populariteit van het hoogstgelegen ski center van Griekenland is toegenomen, is het dorp weer actief. Net buiten het dorp zijn meerdere nieuwe en luxueuze (spa) resorts gebouwd. Toeristen die hier komen zijn nog veelal Grieken. In elk café, restaurant of hotel brandt wel een open haard.

Zoals al gezegd is Agios Athanasios het dorp om een nacht te verblijven als je wilt gaan skiën op Mount Voras. Het dorp is de eerste optie voor het ski center van Kaimaktsalan. Overdag leuk om doorheen te slenteren en ’s avonds en ’s nachts is er genoeg te doen in de café’s, restaurants en nachtclubs. Zoek je rust en ontspanning? Dan zijn de luxe resorts met spa’s en zwembaden net buiten het dorp een mogelijkheid.

foto album Macedonië

Agios Athanasios vakantiebestemmingen

Paleos Agios Athanasios is een vakantiebestemming voor de wintersport in Griekenland. Het dorp zelf heeft genoeg faciliteiten voor toeristen. Hotels en accommodaties genoeg en ook restaurants en café’s vind je in het centrum van het dorp, rond het dorpsplein. Ook winkels met honing, kruiden en bergthee. Mooie, gezonde en lekkere souvenirs.

In de horeca van het dorp staan veel vleesgerechten op de kaart. In de wintermaanden kan er sneeuw liggen in het dorp en op de rode of oranje dakpannen van de gebouwen in het dorp.

Meer Griekenland aanbiedingen