Sneeuw op de skipistes in Griekenland

6 december 2019 Bas Wanrooij

Sneeuw op de skipistes in GriekenlandIn Nederland moeten we maar afwachten of we sneeuw gaan krijgen deze winter, maar in Griekenland is dat elke winter wel het geval. Hoog in de bergen op het vasteland is de temperatuur al dagen lang onder nul graden Celsius en vanmorgen is er een pak sneeuw gevallen. De meeste skipistes in Griekenland gaan later deze maand open.

Ski center Voras

Ski center Voras, ook wel Kaimaktsalan genoemd, is het hoogstgelegen wintersportgebied in Griekenland. De piek van de berg steekt boven de 2.500 meter uit en de basis ligt op 2.030 meter boven de zeespiegel. Vooral inwoners uit Thessaloniki gaan hier graag heen om een weekend te skiën. Na twee uur rijden vanuit de stad sta je al met je voeten in de sneeuw. Kaimaktsalan is het eerste ski-resort wat open gaat in Griekenland. Ook bij Metsovo in de regio Epirus is sneeuw gevallen en ten noorden van Thessaloniki.

Andere ski-gebieden

In het grootste ski-resort van Griekenland Parnassos ligt alleen sneeuw op de toppen. Dit wintersportgebied is favoriet bij Atheners. Ze verblijven graag in het bergdorp Arachova, dat ook wel het Mykonos van de winter wordt genoemd. Lailas ski resort, 3-5 Pigadia en Vasilitsa zijn andere resorts die een wit winters kleurtje kregen.