Skicenter Kaimaktsalan geopend

10 december 2022 Bas Wanrooij
Skigebied Kaimaktsalan opent pistes

Pistes skicenter Kaimaktsalan geopend

Wist je dat je in Griekenland kunt skiën? Vandaag opent het hoogstgelegen skiresort van Griekenland: Kaimaktsalan op de berg Voras. Dit Griekse wintersportgebied ligt op 125 kilometer van Thessaloniki op een hoogte van 2.020 tot 2.480 meter. Recent is de skibar op 2.075 meter hier vernieuwd. Tevens zijn de horecavoorzieningen in het hoofdgebouw van Kaimaktsalan skicenter in een nieuw jasje gestoken. De komende dagen zal ook het wintersportgebied van Parnassos, op twee uur rijden van Athene, haar pistes openen. Dit wordt gezien als het grootste skigebied van Griekenland.

Wintersportgebieden Griekenland

De meeste wintersportgebieden in Griekenland zijn tussen half december en half april geopend. Natuurlijk is deze periode sterk afhankelijk van het weer en ook de hoogte waarop het skigebied is gelegen. Zo zijn Pilion en Kalavryta andere populaire ski-resorts. Voornamelijk Grieken zijn op de pistes in Griekenland terug te vinden en nog nauwelijks toeristen. De pistes en de après skimogelijkheden zijn niet zo uitgebreid als in Oostenrijk of Frankrijk, maar je kunt een dagje skiën wel combineren met een stedentrip of bijvoorbeeld een bezoek aan de bezienswaardigheden Delphi of Vergina.

Agios Athanasios voor accommodaties Kaimaktsalan

Ski-resort Kaimaktsalan is zeven dagen per week geopend en er zijn mogelijkheden voor het volgen van skilessen. Aan de pistes zijn geen accommodaties. Hiervoor dien je naar het wintersportdorp Agios Athanasios te rijden op 17 kilometer aftand van het skicenter.