Pozar

Pozar zijn warmwaterbronnen, ook wel Loutra Pozar of Loutraki hot springs genoemd, in de streek Macedonië hoog in de bergen. Het helende water is het gehele jaar door 37 graden en de natuurlijke spa bronnen zijn een heerlijke ontspanning na een wandeling door de natuur. Je vindt de warmwaterbronnen op 110 kilometer rijden van Thessaloniki en reken op een reistijd van ongeveer anderhalf uur. Met een dagexcursie zijn de bronnen te combineren met de watervallen van Edessa.

Pozar hot springs zijn natuurlijke warmwaterbronnen in de bergen

Smeltwater van de sneeuw verdwijnt via een kloof tot diep onder de aardkorst. Bij Pozar komt het warme water boven het aardoppervlak en heeft onderweg het nodige kalk en mineralen meegekregen. Het warme water stroomt naast het ijskoude water van het bergriviertje het resort in. Bezoekers combineren de twee voor een sauna effect.

Er is een georganiseerd bad met kleedhokjes en bovendien verschillende spa resorts. Het georganiseerde bad ligt onder een kleine waterval en voor € 2,- per persoon mag je hier even genieten en relaxen. Zeker in de koude winterperiode is een warm bad in Pozar een tip. Langs de rivier ook diverse tavernes met terrassen.

De Pozar thermale baden liggen aan de voet van de Kaimaktsalan (Voras) berg bij Pella. Het zijn één van de meest therapeutische natuurlijke spa’s van Griekenland. In de omgeving kun je ook prima wandelen, over verschillende wandelpaden, en genieten van de ongerepte natuur.

Pozar tips

Pozar Loutraki hot springs in Griekenland

Pozar Loutraki – warmwaterbronnen Griekenland

Een tip is om een dagexcursie vanuit Thessaloniki te doen in combinatie met een bezoek aan de Edessa watervallen. Filos Travel biedt deze excursie aan met een goede Engels sprekende gids. Je reist in een mini van met een kleine of middelgrote groep toeristen. In het busje heb je gratis WiFi en kun je dus tijdens de rit je ervaringen en foto’s delen met het thuisfront.

Je hebt dan tijdens de excursie niet alleen tijd om een bad te nemen, maar ook om een wandeling te maken langs de rivier en door de bergen in de directe omgeving van de warmwaterbronnen van Pozar.

Meer Griekenland aanbiedingen