Loutra

  Loutra is een kustplaats in het zuidwesten van Chalkidiki op het schiereiland Kassandra. Het betekent in het Griekse ‘bron’ en daarmee is direct de link gelegd met de natuurlijke warmwaterbronnen, die hier letterlijk in zee stromen. De afstand tot Thessaloniki bedraagt ongeveer 130 kilometer en het vliegveld ligt op 100 kilometer afstand. De natuurlijke spa van Agia Paraskevi met zwavelbaden is wat toeristen hier aantrekt. Het groene achterlandschap leent zich voor natuurwandelingen en langs de kust naar afgelegen baaitjes met kiezelstranden.

  De natuurlijke warmwaterbronnen van Agia Paraskevi Loutra

  Loutra wordt ook wel Agia Paraskevi genoemd, naar de gelijknamige kapel hier in de buurt. Er is een klein dorpsstrand bedekt met kiezelstenen. Tevens vind je genoeg accommodaties en tavernes in het kleine centrum van het dorp. Alternatief is het bergdorp Agia Paraskevi op vijf kilometer afstand in de bergen met een traditioneel karakter. Andere mogelijkheid is het havenplaatsje Nea Skioni op zes kilometer afstand.

  De spa is van april tot en november geopend en een bezoek kost je zes euro per persoon. Een kleine bezienswaardigheid in Loutra is de Agios Nikolaos kapel uit 1969, nabij het haventje. Op 13 kilometer afstand ligt het fraaie zandstrand van Paliouri.

  Chalkidiki foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen