Griekenland bij beste 10 landen ter wereld voor wellness retraite

5 september 2022 Bas Wanrooij

Griekenland bij 10 beste landen ter wereld voor wellness retraite

Wil jij ook even weg van alles en je rust terugvinden? Een retraite vakantie is dan een mogelijkheid om alles even los te laten en tijd voor jezelf te creëren. Bij Slingo hebben ze op basis van Tripadvisor statistieken een top 10 gemaakt van beste landen ter wereld voor een ‘wellness retraite’. Griekenland staat op de zesde plaats wereldwijd en mag zich zelfs de nummer één noemen voor een wellness vakantie in Europa. Thailand voert deze top 10 van landen voor een wellness retraite aan, gevolgd door Indonesië en de Malediven.

Natuurlijke spa’s en luxe wellness resorts in Griekenland

Nu kun je in Griekenland kiezen voor resorts gelegen aan natuurlijke en helende warmwaterbronnen, zoals in Edipsos op het eiland Evia. Andere natuurlijke spa’s in Griekenland vind je bijvoorbeeld in Loutraki, Pozar en Methana op het vasteland. Deze zijn overigens het hele jaar door geopend. Ook zijn er talloze luxe resorts, verspreid over het land, met een eigen spa, hamam en sauna. Zo zijn Elounda op Kreta en Sani op Chalkidiki twee populaire bestemmingen hiervoor.

Met een gemiddelde temperatuur van 15,4°C tussen 1991 en 2020 scoort Griekenland een stuk minder dan andere landen in deze top 10 voor wellness retraites wereldwijd.  Alleen Portugal, de enige andere Europese notering, heeft met een gemiddelde van 15,1°C een lagere score. Het hoge aantal wellness en spa activiteiten in Griekenland en daarbij de veel gebruikte keywords ‘wellness retreat’ in reviews geven het land deze fraaie zesde positie dit jaar.