Agios Nikolaos

Agios Nikolaos is een vissersdorp in het district Messinië op de Griekse Peloponnesos. Tegenwoordig een vakantiebestemming met de nodige terrasjes aan zee en winkeltjes en terrasjes aan de hoofdstraat richting het haventje. Rustig, gezellig en in het gebied van de Mani. Het ligt op vier kilometer ten zuiden van Stoupa en 46 kilometer van Kalamata. Reistijd met een huurauto vanaf Kalamata bedraagt een uurtje.

Agios Nikolaos is een kleine en gezellige bestemming op de Peloponnesos

In het haventje van Agios Nikolaos dobberen de vissersbootjes. Vanaf de terrasjes van de Griekse tavernes kijk je in alle rust naar het schouwspel. Genietend van Griekse mezzes (mezzedes), een Grieks biertje of een lokale wijn. Een rondje wandelen door het dorp, en dan vooral de weg langs de haven, is een tip. Bij de parkeerplaats zagen wij een oude ambacht. Handig maakten Grieken hier de zetels van riet, voor stoelen in de tavernes van het dorp.

In de omgeving van Agios Nikolaos kun je goed wandelen. Het hoge Taygetos gebergte grenst pal aan het dorp. Ook van invloed op het weer en klimaat van Agios Nikolaos. De dorpen Limeni en Areopoli, typische Mani-dorpen, liggen dichtbij en leuk om te bezoeken. Kalogria-beach is het mooiste strand in de omgeving en een bezoek aan de beroemde Diros-grotten behoort tot de mogelijkheden.

Peloponnesos foto album

Agios Nikolaos tips

In de taverna’s en restaurants van Agios Nikolaos kun je verse vis eten. De meeste vis, die de lokale vissers hier voor de kust hebben vangen, ligt vrijwel direct na de vangst al bij de keukens van de plaatselijke eetgelegenheden. Terrasjes in de schaduw met uitzicht op de haven. De weg langs de haven verandert in de zomermaanden juli en augustus in een wandelpromenade.

Meer Griekenland aanbiedingen


Agios Nikolaos stranden

Voor stranden kun je beter doorrijden naar Stoupa. Het dorpsstrand en Kalogria beach zijn hier tips om te bezoeken. Verder de Mani in vind je smalle kiezelstrandjes met azuurblauw water. Zoals bijvoorbeeld in het pittoreske kustdorpje Limeni met bovendien een paar goede tavernes.