Stoupa

Stoupa is een vakantiebestemming in het zuiden van de Peloponnesos. De badplaats ligt aan de golf van Mesiniakos in de streek Messinia op 45 kilometer van de stad Kalamata en 50 kilometer van de internationale luchthaven. Stoupa, op het schiereiland Mani, heeft fraaie zandstranden en is een ideale bestemming voor een strandvakantie. Bovendien is de ligging prima om de omgeving van Mani te ontdekken tijdens je reis. ’s Avonds is het gezellig op en langs de boulevard.

Stoupa heeft fraaie stranden en een ideale ligging om Mani te ontdekken

Permanent heeft Stoupa 750 inwoners, maar in de periode van mei tot en met september hebben de toeristen, die hier hun vakantie komen vieren, de overhand. Het strand in het centrum is goed, maar het aangrenzende Kalogria beach is nog mooier.

Schrijver Nicos Kazantzakis woonde in Stoupa en schreef hier zijn bekende boek “Alexis Zorbas” en ook “Vios & Poilitia”. De omgeving leent zich prima om een mooie wandeling te maken door de natuur en lekker te relaxen. Excursies die je kunt maken zijn duiken, paardrijden en wandeltochten. Het vakantie-oord heeft genoeg hotels en appartementen en taveernes waar je verse vis kunt eten.

Bezienswaardigheden zijn er genoeg in de omgeving van Stoupa. De unieke torens van Mani, de Byzantijnse kerken en de oude akropolis van het naburige dorp Lefktron zijn bezienswaardig. Met de bus kun je meerdere keren per dag naar Kalamata en Itylo.

Peloponnesos foto album

Stoupa tips

Stoupa Peloponnesos Griekenland

Stoupa – strand en baai

Op de achtergrond van Stoupa en zie je altijd de hoge bergtoppen. De Oros Tay Getos is met 2.404 meter de hoogste berg hier in de omgeving. Inderdaad vaak in april en mei nog bedekt met sneeuw. Vanuit Stoupa zijn er meerdere wandelroutes in het achterland richting deze bergen. Je kunt zelf de wandelingen maken of georganiseerd met een gids de wandelroutes lopen. Vraag bij je hotel of appartement naar de mogelijkheden.

Je kunt met het openbaar vervoer, de bus naar Kardamili of verder door naar Kalamata. De bushaltes zijn langs de hoofdweg. Op werkdagen rijden vier bussen per dag en in het weekend zijn er drie diensten per dag. Kardamili is een korte rit, maar Kalamata is ongeveer een uur en een kwartier in de bus zitten. De buslijn van Itilo naar Kalamata en vice versa is overigens wel een voordelige manier om te reizen.

Meer Griekenland aanbiedingen


Stoupa stranden

Kalogria beach Peloponnesos Griekenland

Stoupa – Kalogria beach

Het dorpsstrand van Stoupa ligt langs de hele badplaats en is een prima zandstrand. In de baai ten noorden van Stoupa vind je het fraaie en bredere zandstrand Kalogria beach.

Het strand van Kalogria is deels georganiseerd en langs het strand vind je de nodige accommodaties en restaurants. Een kindvriendelijke zandstrand met een langzaam aflopende zeebodem.