Asklipio

  Asklipio is een vrij traditioneel dorp en ligt op 14 kilometer rijden van Lardos en een half uurtje van Lindos. De Grieks-Orthodoxe Kimissis Theotokou kerk in het kleine centrum is bezienswaardig. Binnen zie je fraaie fresco’s uit de 17e eeuw. Deze kerk in Byzantijnse stijl van Asklipio dateert uit de 14e eeuw. Tevens zijn de ruïnes van het Asklipio kasteel hier een publiekstrekker. Deze oude burcht ligt iets ten oosten van het dorp.

  De dorpskerk en de burcht zijn bezienswaardigheden van Asklipio

  Naast de Theotokou kerk aan het dorpsplein ligt een klein volkenkundig museum. De entree van de Asklipio museum bedraagt € 1,50 per persoon. Binnen zijn o.a. een oude olijfpers en religieuze voorwerpen te zien. Ook kun je op het plein je auto parkeren en vind je hier een tweetal traditionele Griekse tavernes. Een wandeling maken door het oude dorp achter die eerder genoemde kerk is een tip. Lopend door de steegjes zie je hier enkele fraaie woningen.

  Het fort van Asklipio (Asklipieion) dateert uit het jaar 1479 en is op 250 meter hoogte gebouwd. Je kunt hier met de auto naartoe rijden en de entree is gratis. Delen van de twee kasteeltorens zijn nog steeds zichtbaar. Je hebt hiervandaan bovendien een fraai uitzicht op het binnenland van Rhodos.

  foto album Rhodos

  Meer Griekenland aanbiedingen