Polilimnio watervallen

Polilimnio watervallen, ook wel polylimnio waterfalls genoemd, vind je in het zuiden van de Peloponnesos in de streek Messinia. De watervallen van Polilimnio stromen bij het dorp Kazarma op 33 kilometer ten westen van Kalamata. Langs de weg van Pylos naar Kalamata staan deze meertjes en watervallen in Kazarma op de verkeersborden aangegeven. Polylimnio betekent in het Grieks “veel meren”.

De Polilimnio watervallen en meertjes in het groen op de Peloponnesos

Je zet de huurauto op de parkeerplaats en loopt via het pad een paar honderd meter naar beneden. Het water stroomt in een groene vallei onder het bladerdak van de bomen. Bij de Polilimnio watervallen aangekomen zie je niet direct een grote waterval en je bent geneigd naar links te gaan. Een smal looppad gaat langs het water. Door de natuur loop je van meertje naar meertje met kleine watervallen. Het totale wandelgebied is zo’n drie kilometer en met een ‘medium’ moeilijkheidsgraad.

Het water is groen van kleur en oogt troebel. Langs het pad wordt meermaals gewaarschuwd voor de sterke stroming en de gevaren hiervan. Let dus op als je hier wilt gaan zwemmen. Verder naar beneden gaat het water sneller stromen. Het wordt afgeraden hier te gaan zwemmen.

Als je bij aankomst niet naar links, maar naar rechts gaat wandelen kom je uiteindelijk bij een grotere waterval en het Kadoula meertje. Je dient wel een stuk omhoog te klimmen, op slippers geen tip, via een pad in de rotsen. Niet gemakkelijk te vinden, maar in het hoogseizoen zie je menig toerist deze route afleggen.

Polilimnio watervallen tips

Polilimnio watervallen - meertjes

Polilimnio watervallen Peloponnesos – meertjes

Neem genoeg water en wat te eten mee als je tijdens je vakantie op de Peloponnesos naar de Polilimnio watervallen gaat. Er zijn hier namelijk geen voorzieningen. Ook niet op de parkeerplaats. Toegang is gratis, maar je doet er goed aan om het een en ander zelf mee te nemen.

Een andere tip is om niet op slippers te gaan, maar goed schoeisel aan te trekken. En als je wilt zwemmen een handdoek mee te nemen. De watervallen en meertjes van Polylimnio liggen namelijk grotendeels in de schaduw.

Het Kadoula meer, of Kadi lake genoemd op de borden, is het grootste van de 15 verschillende meren van Polilimnio en heeft de vorm van een hart. Hier komt ook de grootste waterval in uit. Het water is groen van kleur, vrij diep en helder. Zwemmen wordt hier veel gedaan. Maar het is op eigen risico en let dus goed op.

Meer Griekenland aanbiedingen